Dolar

32,2649

Euro

34,9370

Altın

2.439,85

Bist

10.173,42

AA GÜNÜN BAŞLIKLARI

AA GÜNÜN BAŞLIKLARI

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-23 16:00:34

AA GÜNÜN BAŞLIKLARI
Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Hükümet kurulması için gereken 45 günlük süre doluyor

- Hükümet kurulması için Anayasa gereği verilen 45 günlük süre bugün sona eriyor.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimin yenilenmesi yetkisini kullanabilecek, buna karar verilmesi durumunda Türkiye tarihinde ilk kez ülkeyi seçime taşıyacak Geçici Bakanlar Kurulu oluşturulacak.

- Geçici Bakanlar Kurulu seçim süresince ve yeni Meclis toplanıncaya kadar görev yapacak.

(09.23)

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu:

- "Şu ana kadar 7 Haziran'dan beri, milletimiz de şahittir, tek bir santim hukuktan, anayasadan, yasal çerçeveden sapmadık, bundan sonra da sapmayız. Ümit ederim herkes, bu ulvi ve milli görev için elini taşın altına koyar. Birlikte, suhuletle temsil kabiliyeti yüksek bir meclis oluşturmak için seçimlere gideriz."

- "(3 dönem kuralı) Felsefi yaklaşım itibarıyla doğru bir ilke olduğunu hep kabullendik ama bu sefer özel bir durum hasıl oldu. Çok kısa bir sürede 2 ayda, 3-4 ayda bir dönem bitmiş oldu. Bunu dönem olarak saymak, bazı arkadaşların tam da siyasete girmiş ve 2 dönemdir tecrübe edinmiş arkadaşların birikimlerini kullanmak bakımından zorluklar doğurur. Dönem olarak saymamak da bu sefer 3 dönemi doldurmuş olan arkadaşların hakları bakımından yanlışlık olur. Bir heyet oluşturduk, bir tüzük heyeti, son MYK'da. Tüzük heyetinde bu konuda çalışma talimatı verdim ama tüzüğümüzde sadece bu değil, başka değişikliklerin olmasını da planlıyoruz."

(14.34/14.43) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek:

- "Şu anda Türkiye'nin son 12-13 yıldır kazandığı kazanımlar tehdit altında. Siyasi istikrarsızlık maalesef yatırımların ötelenmesine, Türkiye'ye yatırımların gelmemesine neden oluyor."

- "İnşallah Türkiye 90'lı yıllara yeniden dönmez. Gerçekten o yıllar sıkıntılı yıllardı. Şimdi onların sinyalleriyle karşı karşıyayız."

(15.53) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız:

- "Bundan biz geri durmayacağız, bunun geri dönüşü yok. Ne zaman kendi tabirleriyle 'ama'sız silahlar gömülecek, ne zaman betonlanacak, ne zaman yurt dışına çıkarılacak, ondan sonra bizim onla alakalı cümlelerimiz olur. Bundan sonra lafın, sözün değil, icraatın olması gerektiğini söyledik."

- "Belki de bu seçimde zamanın darlığı, belki de sürenin kısıtlılığından dolayı istenilen oranda kampanya yapılmayabilir. Kampanyaların, bir önceki seçimlerde uygulandığı gibi seçimler olmayabilir."

(15.24) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Diyarbakır'da terör saldırısı

- Kulp ilçesinde yapımı süren hidroelektrik santrali güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda 1 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.

- Genelkurmay Başkanlığı saldırının ardından teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için karadan ve havadan operasyonlara devam edildiğini bildirdi.

- Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde hidroelektrik santrali inşaatının güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda şehit olan uzman onbaşı Mehmet Kara'nın Kırşehir'deki baba evine acı haber ulaştı.

(11.38/12.28/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Şehit Yüzbaşı Alkan son yolculuğuna uğurlandı

- Şırnak'taki saldırıda şehit olan Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenazesi, Osmaniye'de toprağa verildi.

- Şehidin ağabeyi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan, törene üniformasıyla katıldı.

(14.59) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Diyarbakır'daki operasyon

- Sözde "özerklik" açıklamalarının ardından gözaltına alınan ve aralarında Sur Belediye Başkanı Seyid Narin ve Silvan Belediye Başkanı Yüksel Bodakçı'nın da bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

(03.07)

8- Hakkari'deki terör operasyonu

- Anayasal düzeni bozmaya çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu ve Meclis Üyesi Nurullah Çiftçi ile HDP Merkez İlçe Başkanı İsmail Sihat Kaya tutuklandı.

(14.48)

9- Şırnak'ta 8 terörist teslim oldu

- Genelkurmay Başkanlığı: "Şırnak'ın Silopi ilçesinde, Irak'ın kuzeyinde faaliyet gösteren 8 terörist, dün güvenlik güçlerine silahsız ve teçhizatsız teslim oldu."

(14.40)

10- Mezarlığı cephaneliğe çevirmişler

- Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki mezarlıkta yapılan aramada çok sayıda molotofkokteyli, el yapımı patlayıcı ve bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

(15.29)

11- Van'da gümrük muhafaza memurlarından haber alınamaması

- Genelkurmay Başkanlığı, Van'ın Saray ilçesinde Kapıköy Sınır Kapısında görevli 11 gümrük muhafaza memuru ve araç sürücüsünün, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından kaçırıldığını bildirdi.

- Kaçırılan 11 gümrük muhafaza memuru arasında yer alan bir kadın personel ile şoför serbest bırakıldı.

(14.02/14.41)

12- Üniversitelere ek yerleştirme başvuruları bugün sona erecek

- 2015-2016 öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan veya yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına, ÖSYM tarafından yapılacak ek yerleştirmeler için tercihlerini bugün saat 23.59'a kadar yapması gerekiyor.

(10.31)

13- İngiltere'nin Tahran Büyükelçiliği açıldı

- İngiltere, Tahran'daki büyükelçiliğini dört yıl aradan sonra yeniden açtı.

- İngiltere'nin Tahran Büyükelçiliği, resmi ziyarette bulunmak üzere beraberindeki heyetle İran'a gelen İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond'ın katıldığı törenle açıldı.

- Törende İngiltere bayrağının büyükelçilik duvarları dışından görünen bayrak direği yerine bahçe içinde bulunan ve dışarıdan görünmeyen başka bir direğe çekildiği bildirildi.

- Büyükelçiliğin açılışına katılan İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond, 12 yıl aradan sonra ilk kez resmi temaslarda bulunmak üzere İran'a gelen İngiliz dışişleri bakanı oldu.

(12.25)

14- Makedonya'daki göçmen krizi

- Göçmenlerin ülkeye girmesine çıkan arbededen sonra izin verilmesinin ardından sınıra yakın Gevgeli şehrinde tren ve otobüs duraklarında yoğunluk görülüyor.

- Tren garı ve yakınlarında bekleyen binlerce göçmen önce Sırbistan'a ardından AB ülkelerine ulaşmayı amaçlıyor.

(13.07) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Haber Ara