Dolar

32,2156

Euro

35,0811

Altın

2.508,67

Bist

10.643,58

AA GÜNÜN BAŞLIKLARI

AA GÜNÜN BAŞLIKLARI

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-08 13:01:02

AA GÜNÜN BAŞLIKLARI
Günün öne çıkan gelişmeleri saat 13.00 itibarıyla şöyle:

1- Milletvekili genel seçiminin ardından

- 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin kesin olmayan sonuçlarına göre, AK Parti 258, CHP 132, MHP 80, HDP 80 milletvekili çıkardı

- Seçimde, Saadet Partisi çatısı altında BBP ile oluşturulan "Milli İttifak"ın yanı sıra Vatan Partisi, DSP, BTP, DYP ve diğer bazı partiler ile "Bağımsız"lar 2 milyon 203 bin oy alabildi

(10.43/11.19)

2- Cumhurbaşkanı Erdoğan:

- "Milletimizin takdiri her şeyin üzerindedir. Sonuçların hiçbir partiye tek başına iktidar imkanı vermediği mevcut tablonun, yarışa katılmış olan tüm partiler tarafından sağlıklı ve gerçekçi bir değerlendirmeye tabi tutulacağına inanıyorum."

- "Seçim sonrasında başlayan bu yeni süreçte, ülkemizdeki istikrar ve güven ortamının, demokratik kazanımlarımızın korunması için tüm siyasi partilerin gerekli hassasiyeti göstermeleri, sorumlu bir davranış sergilemeleri büyük önem arz etmektedir."

(12.42/12.43)

3- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu:

- "10 seçimi zaferle, birincilikle geçirdik. Şimdi de hamdolsun 11. seçimin de birincisi AK Parti'dir"

- "Milletimizin kararı en üst karardır. Milletimizin kararı nihai karardır, bu karara saygı bütün siyasi partiler, taraflar için bir zarurettir"

- "İşte buradan AK Parti'nin demokrasi makamından, balkonundan sesleniyorum, yüce milletimizin kararı her şeyin üzerindedir ve o kararın gereği her şartta yerine getirilecektir. Kimsenin bundan şüphesi olmamalıdır"

- "Herkesin de görmesi gerekir ki AK Parti bu seçimin galibidir ve birincisidir. Bundan şek ve şüphe yoktur. Kimse kaybettiği seçimden zafer çıkarmaya kalkmamalıdır"

- "Türkiye, AK Parti iktidarları döneminde özgürlükçü bir reform anlayışıyla bugünkü demokratik düzeye ulaştı, bunu korumaya kararlıyız ama her partinin şiddetle, terörle arasına mesafe koyması gerekir. Her partinin çatışmacı bir anlayış yerine en iyi düşündüğü formülleri masaya koyması gerekir"

(00.01/00.03/00.07/00.24/01.34/01.44/01.46)

4- Milletvekili genel seçimi

- MHP Genel Başkanı Bahçeli:

"Birinci koalisyon, başlangıcından bu yana birliktelikleri devam eden AKP ile HDP arasında olması lazımdır. İkinci bir koalisyon modeli olarak AKP, CHP ve HDP'yi bir araya getirebilirsiniz. Böyle bir yapılanma içinde MHP, şerefi ve haysiyetiyle, ilkeli ve dürüst politikalarıyla, çok güzel ve Meclis'te denetimi esas alan bir anamuhalefet partisi görevini üstlenmeye de hazırdır"

- "AKP ve HDP arasındaki örtülü işbirliğini kamufle etmek, gizlemek, koalisyon arayışlarıyla Türkiye'yi bir erken seçime mecbur bırakacak şekilde tehdit altına alarak bir dayatmaya başka partileri katmak siyasi ahlaksızlıktır"

- "Eğer bunların hiçbirisinden uygulanarak sonuç alınamıyorsa, Türkiye'yi AKP'nin azınlığına, birtakım çevrelerin senaryosuna mahkum etmeye de kimsenin hakkı yoktur. En erken seçim ne zaman olacaksa o zaman da seçim olsun"

- "Milliyetçi Hareket Partisi 12 Haziran 2011 Genel Seçimleri'ne göre oyunu yüzde 33 artırmıştır. Kim ne söylerse söylesin, partimiz 7 Haziran seçimlerinden başarıyla, alnının akıyla çıkmıştır"

(01.16/01.58/01.59)

5- Başbakan Yardımcısı Akdoğan:

- "Bu süreçte yaşananlar, AK Parti'nin aslında güven ve istikrarın tek teminatı olduğunu, Çözüm Süreci'nin tek teminatı olduğunu, yeni anayasanın tek teminatı olduğunu daha iyi bir şekilde herkese gösterecektir, daha iyi anlaşılmasını sağlayacaktır diye düşünüyorum"

- "HDP bundan sonra Çözüm Sürecinin ancak filmini yapar. Yani 'bal bal' demekle ağız tatlanmıyor, 'barış barış' demekle de olmuyor. Madem yüzde 13 oy aldılar, Kandil'e çağrı yapsınlar ve PKK'ya silah bıraktırsınlar"

(10.49/11.11)

6- HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş:

"(Çözüm Süreci) Kaldığı yerden, tahrip olduğu yerden toparlanması için elbette sorumluluk alacağız. Parlamentodaki diğer partilerin tamamının da bu şekilde sorumlulukla meseleye yaklaşmasını bekliyoruz. Elbette ki donma durumu vardı süreçle ilgili. Süreci hızlı bir şekilde toparlayıp görüşmelere kaldığı yerden müzakere formatıyla devam etmek için biz hazırız"

- HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:

"Yüzde 40'lık kadın temsiliyetiyle tarihte ilk defa bir parti Meclis'e girmiş olacak"

(01.43)

7- "Piyasaların tepkisinde hiçbir sürpriz yok"

- Maliye Bakanı Şimşek, seçim sonrası piyasaların durumuna ilişkin "Tepkide hiçbir sürpriz yok, beklenen bir şey" dedi.

(12.21)

8- Milletvekili genel seçiminin ardından

- Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık:

"En fazla önem verdiğimiz nokta milli iradedir, milli irade böyle tecelli etmiştir"

- "Dün akşam sayın Bahçeli'nin açıklaması da CHP ve HDP'nin açıklaması da biraz seçim sonrasının sıcaklığıdır"

(11.35)

9- Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu:

- "Bu demokrasidir, millet tercihini yapmıştır. Milletin verdiği mesaj, tüm siyasi partiler tarafından alınmalıdır. Herkes de bu sorumluluk içinde davranmalıdır, AK Parti her zaman böyle davranmıştır"

- "AK Parti olarak da biz bu seçimde milletimizin verdiği kararı, mesajı aldık"

(12.11)

10- Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

- "Sandık sonuçlarıyla ilgili algı yönetimi yapanlar, demokrasiye ve milli iradeye inanmayanlar ümit ederim ki mahcup olmuşlardır"

(12.20)

11- FIFA'nın 2018 ve 2022 kararları değişebilir

- FIFA Denetim Komisyonu Başkanı Scala, FIFA'daki yolsuzlukların doğrulanması sonrasında Rusya'da düzenlenecek 2018 ve Katar'da gerçekleştirilecek 2022 Dünya Kupası'nın ev sahiplerinin değiştirilebileceğini açıkladı

(11.41)

12- Milletvekili genel seçiminin ardından

- TÜSİAD:

"25. Dönem Milletvekili Seçimleri sonucunda TBMM'de görev alacak tüm milletvekillerimizi ve temsil edilecek siyasi partilerimizi kutlarız. İş dünyası olarak, yeni parlamentonun ülkemizin demokratik, ekonomik ve sosyal açıdan gelişmişlik düzeyini yükseltmek amacıyla kararlılıkla çalışacağına inanıyoruz"

(12.55)

13- İTO Başkanı Çağlar:

"İş dünyası olarak ülkemizin elde ettiği kazanımların ve ekonomik istikrarın sürdürülmesi en büyük beklentimizdir"

(09.15)

14- TCMB'den döviz depo faiz oranlarına ilişkin açıklama

- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bankaların TCMB'den alabilecekleri bir hafta vadeli döviz depo faiz oranlarının 9 Haziran tarihinden itibaren dolar için yüzde 4'ten yüzde 3,5'e, avro için yüzde 2'den yüzde 1,5'e indirilmesine karar verildiğini duyurdu

(09.58/10.05/10.08)

15- Borsa güne yüzde 8,15 düşüşle başladı

- Dolar 2,8097 ile tarihi zirvesini gördü

(09.39/09.56/10.05)

16- İngiltere'nin AB üyeliği

- İngiltere Başbakanı Cameron:

"Hükümetin parçası olmak istiyorsanız, referandum yapmak için yeniden müzakere fikrini savunmanız gerekiyor"

(12.44)

17- "Dur" ihtarına uymayan kişi uyarı ateşi sonucu öldü

- Sınır hattında hayatını kaybeden kişinin cenazesi Şanlıurfa Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı

(10.10)

18- İran petrol satışları için Rusya'yla fon kuruyor

- Kurulacak ortak fon üzerinden İran mal ve ekipman ithal edecek

(10.53)

19- İsrail askerleri 2 Filistinliyi vurdu

- Bati Şeria'da İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 2 Filistinli yaralandı

(11.07)

20- Güney Kore'de MERS'ten ölenlerin sayısı 6'ya çıktı

(10.26)

21- Barcelona'da kupa coşkusu

- Şampiyonlar Ligi, La Liga ve Kral kupalarını yan yana koyarak üstü açık otobüsle Barcelona sokaklarında dolaştıran Barcelona takımı, taraftarlarıyla büyük bir kutlama yaptı

- Barcelona Teknik Direktörü Erique:

"Tarih yazmaya devam edeceğiz"

- Barcelonalı futbolcu Messi:

"Zor bir yıldan sonra olağanüstü bir sezon geçirdik. Buraya geri dönmek gerçekten inanılmaz bir şey"

(01.01)

22- Halterde 2 bronz madalya

- Emrah Aydın, Dünya Gençler Halter Şampiyonası'nda 62 kilo koparmada ve toplamda bronz madalya kazandı

(11.30)

23- Judoda 8 madalya

- Türkiye, Avrupa Gençler ve Ümitler Kupası'nda 8 madalya kazandı

(12.49)

Haber Ara