Dolar

32,2802

Euro

34,9756

Altın

2.447,25

Bist

10.173,42

9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu 3. Yarı Maratonu

9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu 3. Yarı Maratonu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-06 12:58:49

9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu 3. Yarı Maratonu
İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü kutlamaları kapsamında, "9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu 3. Yarı Maratonu" koşuldu.

Yarı maraton, sporcuların Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde İstiklal Marşı okumasının ardından başladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun startını verdiği yarışta, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da ter döktü.

Bin 50 kişinin katıldığı yarı maraton, İncirilaltı'ndaki Kent Ormanı bölgesinden dönülerek Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu.

21 kilometrelik yarı maratonda erkeklerde Etiyopyalı atletlerden Fetime Alema Regessa birinci, Sulte Gure Tumbe ikinci, Türk sporcu Ercan Muslu da üçüncü oldu.

Kadınlarda ise Türk sporculardan Senem Eser birinci, Şeyma Yıldız ikinci, Elif Karabulut ise üçüncü sırayı aldı.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, hayatta olduğu sürüce bu maratona katılmaya çalışacağını belirterek, "Spor, bedenin kitap okumasıdır. Nasıl okumayan beden, okumayan insan beynen cahilse, spor yapmayan insan da bedenen cahildir" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Türkiye'nin dört bir yanından bin 50 kişinin maratonda koştuğunu dile getirerek, katılımcılara teşekkür etti.

Kocaoğlu, 9 Eylül'ün sadece İzmir'in kurtuluşu değil aynı zamanda Kurtuluş Savaşı'nın noktalanıp ülkelinin kuruluşunun başlangıç tarihi olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından dereceye giren sporculara Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, madalya ve ödüllerini verdi.

Haber Ara