Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

7 den 70'e fidan diktiler

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde 7'den 70'e herkes fidan dikti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-01 10:32:18

7 den 70'e fidan diktiler
Düzce'nin Akçakoca ilçesinde 7'den 70'e herkes fidan dikti.

Akçakoca'da Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Kurtsuyu Köyünde fidan dikme etkinliğine Fedai Karabıyık ve Akçakoca Anaokulları, yüksekokul ve lise öğrencileri, sivil toplum kuruluşları ve kurum müdürlerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Fidan dikimi sonrası Akçakoca İlçe Gençlik merkezi tarafından doğa yürüyüşü etkinliği kapsamında Kestane Bayırı Orman Deposundan Deredibi köyüne yürüyüş yapıldı. Fidan dikimi öncesi Subaşı köyü kadınları fidan dikmeye gelenlere köy geleneğine göre ateşler yakılarak üzerlerinde hamur işleri yapıldı. Minik öğrenciler, fidan dikerek hep bir ağızdan ağaç şarkılarını seslendirdiler. Onlarca kişi ellerinde küreklerle fidan dikerken, Askerlerde fidan dikimine katıldı. Fidan dikimi sonrası hep birlikte Orman pastası kesilerek ikramlar yapıldı.

Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Orman haftası nedeniyle böyle bir etkinliğe katılımın yüksek olduğunu ve amaçlarının fidan dikimi ve ağaç sevgisini artırmak olduğunu söyledi.

Akçakoca Orman İşletme Müdürü Zafer Ekici, Orman Haftası nedeniyle Bölgede çok sayıda etkinlikler yapılarak bir çok alana fidan dikildiğini belirterek 'Bu alana 750 adet Kestane fidanı dikiyoruz, katılım yüksek, ağaç sevgisi her geçen gün artıyor'diye konuştu.

Haber Ara