Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

5. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali ve Akademik Programı

5. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali ve Akademik Programı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-15 16:53:40

5. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali ve Akademik Programı
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesince "Herkes İçin Adalet" sloganıyla düzenlenen 5. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali ve Akademik Programı, yarın başlayacak.

Başkanlığını İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Sözüer'in yaptığı festival, bu yıl "Ayr/mc/l/k" temasıyla 16-22 Ekim'de izleyiciyle buluşacak.

Festivalde, son dönem dünya ve Türk sinemasının, suç, ceza, adalet ilişkisini işleyen en iyi örneklerinden oluşan 46 film, sinemaseverlere sunulacak. Bu kapsamda 23 ülkeden 29 uzun, 7 belgesel ve 10 kısa film gösterilecek.

Filmleri izleyenler, aynı konudaki akademik programlara katılarak, sorunu çeşitli açılardan görme, tartışma ve sorgulama fırsatı bulabilecek.

Festival filmlerinin gösterimleri, 16-22 Ekim'de İstanbul Beyoğlu'nda Atlas Sineması, Kadıköy'de ise Caddebostan Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Türkiye ve dünya gündemindeki önemli konuların ele alınacağı akademik program ise İstanbul Üniversitesi Kongre Kültür Merkezi ve Beyoğlu Atlas Sineması'nda gerçekleştirilecek.

Akademik program yarın "Türkiye'de Özel Yetkili Mahkemeler Ötekilere Nasıl Baktı" paneliyle başlayacak. Panele, Prof. Dr. Adem Sözüer, Prof. Dr. Bahri Öztürk, Prof. Dr. Ersan Şen ve gazeteci Nedim Şener katılacak.

- Festival programı

5. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali kapsamında, 23 ülkeden belgesel, uzun ve kısa metrajlı filmler, sinemaseverlerle buluşacak.

Emin Alper'in Altın Koza ve Venedik ödüllerini toplayan eseri "Abluka"nın gösterileceği festivalde, ayrıca "Bir Tanem", "Duruş", "Emanet Kimlik", "Kar Korsanları", "Neden Ben", "Son Cellat", "Suçlu", "Üç Pencere Bir Ölüm" ve "Yasa" adlı filmler izlenebilecek.

Filmler, Beyoğlu Atlas Sineması ile Kadıköy'deki Caddebostan Kültür Merkezi'nde, belgesel seçkisi de 19 Ekim'de Atlas Sineması'nda gün boyu gösterilecek.

Festivalde ayrıca akademisyen, film yapımcısı, yönetmen, oyuncu, eleştirmen, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kamu görevlilerinin katıldığı 15 panel düzenlenecek.

"Uluslararası Altın Terazi Film Yarışması"nın gerçekleştirileceği festival, 20 Ekim'de Atlas Sineması'ndaki ödül töreninin ardından sona erecek.

Haber Ara