Dolar

32,2458

Euro

34,6783

Altın

2.399,63

Bist

10.336,50

4. CNR Uluslararası Kitap Fuarı

Yazar Özbay:- 'Bizim karşımızda bir aptal kutusu var (televizyon) ve biz bu kutuyu tamamen kendimize eş, dost, arkadaş gibi görüyoruz. Sadece sağ beynimiz gelişiyor ve görüntüleri algılıyoruz. Aslında biz bunu aşıyoruz ve 'Gördüğünüzü değil, biraz daha gördüğünüzün arka planını araştırın.' diyoruz'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-03 12:29:32

4. CNR Uluslararası Kitap Fuarı
Yazar İbrahim Özbay, Pozitif Fuarcılık ve Basın Yayın Birliğince düzenlenen 4. CNR Uluslararası Kitap Fuarı'nda okurlarıyla buluştu.

Özbay, Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu fuardaki Dolvecite Yayınları standında, bir ay önce yayımlanan "Ya çık ortalığı inlet! Ya da çekil Beni Seyret" adlı kitabını imzaladı.

Farklı iki bölümden oluşan kitabın yazarı Özbay, iki bölümün de başında hikayeler olduğuna dikkati çekerek, "Biz bu hikayelerimizi bilerek yarım bıraktık. Çünkü onu okuyucu tamamlayacaktı. Okuyucu bir muhakeme yaparak, içindeki doğruları keşfedecek veya içinde yaptığı hataları gözden geçirecek." dedi.

Kitabın ikinci bölümünün iplerle bağlı olduğunu belirten Özbay, okuyucuların içindeki muhakemeyi tamamladıktan sonra ipleri açması gerektiğini dile getirdi.

- "Barış Manço hayatı keşfetmiş insanlardan biridir"

Genç yazar, kitaptaki hikayelerin tamamen gerçek olduğuna işaret ederek, "Aynı zamanda eserin birinci bölümü de tamamen bir gerçeği yansıtmaktadır. Mesela eserde Barış Manço'yu işledim. Barış Manço bizden birisi. Manço'nun şarkı sözlerine ve şiirlerine baktığınız zaman, gerçek manada hayatı keşfetmiş insanlardan biridir ki zaten bu, onun rahat tavırlarından da anlaşılıyor. Biz bu dönemi yansıtmak istedik. Çünkü gençlik onu tanımıyor." ifadelerini kullandı.

Gençlerin çok fazla televizyon izlediğini aktaran Özbay, şunları söyledi:

"Bizim karşımızda bir aptal kutusu var ve biz bu kutuyu tamamen kendimize eş, dost, arkadaş gibi görüyoruz. Sadece sağ beynimiz gelişiyor ve görüntüleri algılıyoruz. 'Bugün sen ne giyeceksin?' diye program yapıyorlar. 'Sen bunu giyeceksin.' dayatması var. 'Bugün sen ne pişireceksin?' diyorlar. 'Sen bunu pişireceksin.' diye bize bir dayatma var. Aslında biz bunu aşıyoruz ve 'Gördüğünüzü değil, biraz daha gördüğünüzün arka planını araştırın.' diyoruz."

Özbay, yetişkinlere de hitap ettiğinin altını çizerek, "Daha çok gençlere tavsiye ediyoruz. 'Genç Girişim', 'Süper Beyin' dergileri vardı. Onların aynı zamanda yayın yönetmeniydim. Bu noktada dergide yazdığım yazılar vardı. Bu yazıları da toparlayarak ve üzerine yaşanmış hikayeleri ekleyerek bu kitap hazırlandı. Kitapta denediklerimi, yaşadıklarımı değil aslında daha çok gördüklerimi paylaşmaya çalıştım." diye konuştu.

Haber Ara