Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD ) Gaziantep Şube Başkanı M. Kazım Apa, yayımladığı mesajla 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-30 12:29:05

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları
Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD ) Gaziantep Şube Başkanı M. Kazım Apa, yayımladığı mesajla 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.

TÜMSİAD Gaziantep Şubesi Başkanı M. Kazım Apa, kutlama mesajında milletin hürriyet ve bağımsızlık fikrinin ölmez bir abidesi olarak tarihteki yerini aldığını belirterek, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın tarihteki önemli gurur kaynaklarından birisi olduğunu ifade etti. Zaferin tarihte bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Apak, "Milletimizin kaderini değiştirmiş olan bu zafer ile Türk milleti hiçbir şekilde vatanın bütünlüğünden, bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde sonsuza kadar hür, bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşayacağını 30 Ağustos 1922'de olduğu gibi 15 Temmuz'da da bütün dünyaya ispat etmiştir" ifadelerini kullandı.

"30 Ağustos dünyaya örnek olan bir zaferdir"

Apa, 30 Ağustos Zaferinin dünyada emsali görülmemiş bir kahramanlık destanı olduğuna dikkat çekerek, "30 Ağustos Zaferi ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı yokluk içinde ve her şeyin bittiği sanılan bir dönemde, yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi ve kahramanlığı ile kazanılmış onurlu bir zaferdir. Türk Milleti haklı ve onurlu direnişiyle, savaşın kazanılmasında vatan, millet ve bayrak sevgisinin, sayısal güçten daha üstün olduğunu tüm dünyaya kanıtlamış, bağımsız yaşamak isteyen bir çok ulusa yol göstermiştir. Milletimiz bu zaferle, milli hakimiyet ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiş, hiç bir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmişti" ifadelerine yer verdi

"Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz'

Apa açıklamasında, "Her karışı şehit kanlarıyla sulanmış olan vatan topraklarının kazanılmasında canlarını feda eden aziz şehitleri her zaman rahmetle anıyoruz. Böyle bir milletin ferdi olmaktan da gurur duyuyoruz.

Bu duygularla aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ediyor, ulusumuza eşsiz zaferler kazandıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız için biran bile düşünmeden şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimiz ile 15 Temmuz günü yaşadığımız darbe kalkışmasında bir an olsun tereddüt etmeden gözünü kırpmadan hakka yürüyen demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyorum" ifadelerini kullandı.

Haber Ara