Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-03 21:42:55

3 Aralık Dünya Engelliler Günü
Şanlıurfa'da, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla engelliler arasında çiğ köfte yarışması düzenlendi.

Eyyübiye Belediyesi tarafından bir alışveriş merkezinde engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla organize edilen "Engelsiz Çiğ Köfte" etkinliğine 10 yarışmacı katıldı.

Yarım saatte yapılan çiğ köftelerin değerlendirmesini ise Tüm Aşçı ve Pasta Konfederasyonu'nun (TAŞKAPON) 10 ilden davet edilen jüri üyeleri yaptı.

Zaman zaman acıdan ağzı yanan ve sık sık ayran içen jüri üyeleri, çiğ köfteleri lezzeti, kıvamı, görünümü, yöreselliği ve sunumu ile değerlendirdi.

Yarışmada birinci olan Mehmet Yıldız'a tam altın, Mehmet Telkan'a yarım altın, Halil Ateş'e ise çeyrek altın ödülü verildi.

Yarışmada yoğrulan köfteler ise alışveriş merkezini gezmeye gelen vatandaşlara ikram edildi.

- "Seçmede zorlandık"

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, burada yaptığı açıklamada, çiğ köfte ile Şanlıurfa'nın ayrılmaz bir ikili olduğunu belirterek, bugüne özel engelliler arasında etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Kentte ilk defa böyle bir yarışma düzenlendiğini belirten Ekinci, engellilerin sorunlarına dikkat çekme amacıyla etkinliğin düzenlendiğini ifade etti.

Puanlamada zorlandığını anlatan Ekinci, "Puanlama lezzet 70, sunum 30 üzerinden değerlendirildi. Yarışmacılarımızın bize sunduğu tatlara tek tek baktık puanlarımızı verdik. Benim gözümde hepsi birinci benim notumun jüriyi etkilememesi gerektiği için de herkese 100 verdim" dedi.

TAŞKAPON Genel Sekreteri Doğan Yıldırım da çok farklı lezzetlerin bir arada sunulduğunu belirterek, "Seçimlerde çok zorlandık çok farklı lezzetler vardı. 10 ayrı köftenin tat ve sunumu harikaydı. Seçimden güzel sonuç çıktığına inanıyorum" diye konuştu.

Haber Ara