Dolar

32,2578

Euro

35,0659

Altın

2.464,78

Bist

10.319,96

2017 Afro-Avrasya Yaz Okulu

Afro-Avrasya Gazeteciler Cemiyeti, lisans ve lisansüstü öğrencilerine yönelik 2017 Afro-Avrasya Yaz Okulu etkinliği başlattı- Anadolu Ajansı İstanbul Haberler Editörü Hüseyin Altınalan, sunum yaparak, medyanın ülkeler üzerindeki rolü konusunda bilgiler verdi- AA İstanbul Haberler Editörü Altınalan:- 'Gazetecilik aslında mesleğin ötesinde bir yaşam biçimidir. Bunu sadece bir meslek olarak görürsen

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-28 19:26:50

2017 Afro-Avrasya Yaz Okulu
Anadolu Ajansı İstanbul Haberler Editörü Hüseyin Altınalan, Afro-Avrasya Gazeteciler Cemiyeti tarafından başlatılan 2017 Afro-Avrasya Yaz Okulu etkinliğinde "Sahadan Sayfaya Haber" konulu sunum yaparak, medyanın dünya ülkelerindeki rolünü anlattı.

Afrika ve Avrasya coğrafyasında daha geniş ve akılcı işbirliği zemininin oluşturulmasına yardımcı olmak, bu konuda geliştirilen programlara sivil toplum örgütü olarak destek vermek amacıyla kurulan Afro-Avrasya Gazeteciler Cemiyeti tarafından Basın İlan Kurumu Genel Merkezi binasında lisans ve lisansüstü öğrencilere yönelik 2017 Afro-Avrasya Yaz Okulu etkinliği başlatıldı. Moderatörlüğünü gazeteci ve TV programcısı Aynur Ayaz'ın yaptığı, ülke teması; Afrika, ileşitim teması; medya alt okumaları olan iki gün sürecek etkinlikte akademisyenler ve uzman medya temsilcileri çeşitli konu başlıklarında ders veriyor. Bu kapsamda, Anadolu Ajansı İstanbul Haberler Editörü Hüseyin Altınalan da öğrencilere "Sahadan Sayfaya Haber" konulu sunum yaparken, medyanın önemine ilişkin bilgiler verdi.

Altınalan, sunumunda haber metinlerinin ve görsellerin gücüne vurgu yaptı.

Medyanın kimi ülkelerde birinci, kimi ülkelerde ikinci veya üçüncü güç olduğuna dikkati çeken Altınalan, medyanın toplumları yönlendirme konusunda son derece etkili bir araç olduğunu belirtti. Altınalan, medyanın bu denli güçlü olmasında gazetecilerin çabalarıyla oluşturduğu haberlerin önemli olduğunu söyledi.

Bodrum'da sahile vurmuş cansız minik bedeniyle dünya gündemine oturan Aylan Kurdi'nin fotoğrafını sunumda gösteren Altınalan, söz konusu fotoğrafın medyanın çarpıcı gücünü yansıttığını dile getirdi.

Altınalan, gazetecilerin tarihin ve olayların seyrini değiştirebileceğini aktarırken, "Gazetecilik tarihin akışına not düşmektir. Gazetecilik aslında mesleğin ötesinde bir yaşam biçimidir. Bunu sadece bir meslek olarak görürseniz başarılı olamazsınız." ifadesini kullandı.

15 Temmuz'da Türk medyasının rolüne değinen Altınalan, "15 Temmuz'da gazeteci Hande Fırat'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüntülü telefon görüşmesi ile dünya darbeler tarihi tersine çevrildi." dedi.

Anadolu Ajansı'nın çalışma prensipleri hakkında bilgiler veren Altınalan, AA'nın doğruluğu teyit edilmeyen haberleri geçmediğini kaydetti.

Haberin en önemli unsurunun 'doğruluk' olduğunu, yanlış bilginin toplumda infiale yol açabileceğini ifade eden Altınalan, bu konuda Anadolu Ajansı personellerinin gayretli ve özverili çalışmalarının zaman zaman bazı kesimlerce sabote edildiğini belirtti.

Altınalan'a program sonunda projeye katkılarından ve katılımlarından dolayı ödül verildi.

Haber Ara