Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-18 15:43:18

19 Eylül Gaziler Günü
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, gazilerin taşıdıkları şerefe yaraşır şekilde hayatlarını sürdürmesi, hakkettikleri saygıyı görmesinin, toplumun en büyük ortak sorumluluğu olduğunu bildirdi.

Karaaslan, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "gazi millet"in ferdi ve "gazi Meclis"in üyesi olarak, vatanın bölünmez bütünlüğü, milli birlik ile beraberliğin korunması, kutsal değerler uğruna canları ve kanları pahasına kendilerini feda eden tüm gazileri saygıyla selamladığını belirtti.

"Bugün üzerinde yaşadığımız topraklar, vatan, bayrak ve millet sevgisiyle hiçbir fedakarlıktan çekinmeyen, korkusuzca şehitlik ve gazilik mertebelerine erişen büyük kahramanlarımızın bizlere en kıymetli armağanı ve emanetidir." değerlendirmesinde bulunan Karaaslan, şehit ve gazilerin bu emanetini gelecek nesillere layıkıyla aktaracaklarını vurguladı.

Karaaslan, vatanseverlikleriyle övündükleri gazilerin, taşıdıkları şerefe yaraşır şekilde hayatlarını devam ettirmesi, hakkettikleri saygıyı görmesinin, toplumun en büyük ortak sorumluluğu olduğunu kaydetti.

Hükümet olarak gaziler için gereken düzenlemeleri hayata geçirmeyi sürdürdüklerini bildiren Karaaslan, "Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatan savunması, terörle mücadele ve 15 Temmuz darbe girişiminde hayatlarını ortaya koyan yaşlısı genci, kadını erkeği bütün aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, tüm gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Haber Ara