Dolar

32,2177

Euro

35,1324

Altın

2.472,62

Bist

10.183,29

15 Temmuz'da FSM Köprüsü'nün kapatılması davası

Duruşma, sanık savunmalarının tamamlanması için yarına ertelendi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-18 20:18:38

15 Temmuz'da FSM Köprüsü'nün kapatılması davası
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde, İstanbul'daki Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün (FSM) kapatılması sırasında çıkan olaylarda 3 kişinin şehit edilmesi ve 49 kişinin de yaralanmasına ilişkin 15'i tutuklu 61 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşması sona erdi.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yapılan binadaki büyük salonda İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmada, sanık savunmalarına devam edildi.

Söz alan tutuksuz sanık er Fethi Onur Yazıcıoğlu, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Kuleli Askeri Lisesindeki askerlere rastgele mühimmat dağıtıldığını gördüğünü anlattı.

Yazıcıoğlu, kendisine üç adet boş şarjör verildiğini ileri sürerek, "Komutanımıza, boş şarjör verildiğini söyledim, o da sorun olmadığını söyledi. Köprüye geldiğimizde de Adnan Yarbay komutanımız, silahlarımıza şarjör takmamızı emretti. Bize darbe veya herhangi bir şey söylenmedi. Mühimmatlar rastgele dağıtıldı. Komutanlara soru sorduğumuzda 'verilen emri yerine getirin' diyorlardı." diye konuştu.

Bir süre sonra FSM'ye tankların geldiği gördüğünü kaydeden Yazıcıoğlu, "Tankın üzerine insanlar çıkıyordu. Tank da namlusunu tam tur çeviriyor ve halkı üzerinden düşürmeye çalışıyordu. Ben kimseye ateş etmedim, kötü söz söylemedim. Hatta yaralanan vatandaşlara yardım ettim. Suçlamaları kabul etmiyorum." ifadelerini kullandı.

- "Tepki, 'Asker yönetime el koydu' denilince başladı"

Savunmasını tamamlayan tutuksuz sanık Erhan Yıldırım ise 2. Zırhlı Tugay Komutanlığında şoför er olarak hizmet ettiğini, 15 Temmuz'da ise kendi birliğiyle alakası bulunmayan Kuleli Askeri Lisesinde görevlendirildiğini söyledi.

Sivil kıyafetli olduğunu kaydeden Yıldırım, şunları söyledi:

"Saat 7 gibi Kuleli Askeri Lisesinde bir anda karışıklık oldu. Bize araçlarımızın başına geçmemiz emredildi. Tanımadığım bir yarbay ile binbaşı benim aracıma bindi. Beni yönlendiren binbaşıydı. Bana sadece 'Bas' dedi. Nereye gideceğimi sordum fakat söylemedi. FSM'ye geldiğimizde bütün askerler indi, bir anda oradaki karakola yöneldiler. İki-üç dakika sonra askerler çıkarak yolu kapattı. Yaklaşık iki saat köprü kapalı tutuldu. Sonra tek şerit açılarak halka 'Asker yönetime el koydu, evlerinize gidin' demeye başladılar. Talimatı yarbay ve binbaşı verdi. Halk üzerimize gelmeye başlayınca herkes polis karakoluna doğru koştu. Ben sivil olduğum için halkın içine karıştım. Halkın tepkisi 'Asker yönetime el koydu' denilince başladı."

Duruşma, sanık savunmalarının tamamlanması için yarına ertelendi.​

Haber Ara