Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

140 karakterde sağlıklı Ramazan

Uzmanlar, 18 saat süren açlığın vücutta oluşturacağı etkileri önlemek için en önemli öğünün sahur olduğunu belirtti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-08 13:48:45

140 karakterde sağlıklı Ramazan
Uzmanlar, 18 saat süren açlığın vücutta oluşturacağı etkileri önlemek için en önemli öğünün sahur olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü, Ramazan ayına özel sosyal medya kampanyası düzenliyor. "Sağlıklı Ramazan" isimli kampanya kapsamında beslenme uzmanları, Twitter kullanıcılarının sağlıklı beslenme ile ilgili merak edilen tüm sorularına Bakanlığın resmi hesabından anlık olarak cevap verdi. Vatandaşların #SağlıklıRamazan etiketi ile Twitter üzerinden sorduğu soruları Beslenme ve Diyetetik Uzmanları Prof. Dr. Muhittin Tayfur, Doç. Dr. Aydan Ercan, Diyetisyen Nermin Çelikay ve Diyetisyen Duygu Ünal, Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tolga Akkuş'un moderatörlüğünde yanıtladı. Bir saati aşkın devam eden soru-cevap etkinliğinde Twitter kullanıcılarının sorduğu sorular uzmanlarca 140 karakterde cevaplandı.

"En önemli öğün olan sahur atlanmamalı"

Vatandaşlar tarafından uzmanlara en çok "İftar ve sahurda hangi yiyecekleri tüketmeliyiz?", "Kaybedilen sıvı ihtiyacını nasıl karşılayabiliriz?", "Ramazan'da nasıl fiziksel aktivite yapmalıyız?", "Oruçluyken neden baş ağrısı olur?", "İftardan ne kadar sonra spor yapılmalıdır?", "Hazımsızlık ve gaz şikayetleri için ne yapmalıyız?", "İftarda ne kadar pide yiyebiliriz?", "Anne adayları Ramazan'da oruç tutabilir mi?", "Sıvı ihtiyacını çay veya kahveyle karşılayabilir miyiz?" gibi sorular yöneltildi. Soruları yanıtlayan uzmanlar, 18 saat süren açlığın vücutta oluşturacağı etkileri önlemek için en önemli öğün olan sahurun atlanmaması gerektiğine dikkat çekerek, özellikle sahurda kızartma ve baharatlı yiyecekler ile asitli ve çay-kahve gibi içeceklerden uzak durulması gerektiğini vurguladılar. Ramazan ayında yapılan beslenme hatalarının kan şekerinin düşmesi, sindirim sistemi sorunları, tansiyon, susuzluğa bağlı baş ağrısı, gerginlik, sinirlilik gibi rahatsızlıklara yol açabileceğini vurgulayan uzmanlar, iftar ve sahur arasında besleyici değeri yüksek gıdalar ile yeterli sıvı tüketiminin yapılması gerektiğini ifade ettiler.

'Sağlıklı Ramazan Kampanyası' kapsamında Bakanlığın Facebook hesabı üzerinden 9 Haziran Cuma günü saat 19.00'da yapılacak canlı yayında Prof. Dr. Muhittin Tayfur ve Yrd. Doç. Dr. Esra Köseler vatandaşlara sağlıklı beslenme önerileri sunacak.

Haber Ara