Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

14 Mart Tıp Bayramı

İstanbul Valisi Şahin:- '15 Temmuz bu milletin her ferdiyle kahramanlaştığı bir gecedir. O gün göğsünü tanklara, silahlara siper eden kardeşlerimiz kadar, o gün onlara hizmet eden doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız da önemli birer kahramanlık örneği göstermiştir'- İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Memişoğlu:- 'Kurtuluş Savaşında yaralı taşıyan sağlıkçılarımız hangi ruha ve inanca sahipse,

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-14 23:23:31

14 Mart Tıp Bayramı
İstanbul Valisi Vasip Şahin, 15 Temmuz'un bu milletin her ferdiyle kahramanlaştığı bir gece olduğunu belirterek, "O gün göğsünü tanklara, silahlara, siper eden kardeşlerimiz kadar, o gün onlara hizmet eden doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız da önemli birer kahramanlık örneği göstermiştir." dedi.

Cemal Reşit Rey Konser Salonunda, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla 15 Temmuz Şehitleri anısına düzenlenen etkinlik, sağlık çalışanlarının o gece yaşadıklarını anlatan belgeselin gösterimiyle başladı.

Etkinlikte, Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımcıların 14 Mart Tıp Bayramını kutladığı video gösterildi.

Vali Şahin, belgeselde yer alan görüntülerin yaşandığı ilin yöneticisi olarak çok acılar ve gönül yorgunlukları çektiklerini ifade ederek, "Biz daha olay yerine gitmeden sağlık çalışanlarımızı orada görmüş olmak daima yükümüzü hafifletti. Bu nedenle kendilerine teşekkür ediyorum. Türkiye'de son 15 yılda başta sağlık olmak üzere diğer hizmetlerde çok önemli devrimler yaşandı. Bugün artık 4. dakikada olay yerine intikal eden ambulanslarımız var." diye konuştu.

15 Temmuz'un bu milletin her ferdiyle kahramanlaştığı bir gece olduğunu vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"O gün göğsünü tanklara, silahlara siper eden kardeşlerimiz kadar, o gün onlara hizmet eden doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız da önemli birer kahramanlık örneği göstermiştir. Kriz zamanlarında bu millet büyük bir millet olduğunu her zaman gösteriyor, bundan sonra da gösterecek. Yeter ki biz bu ruhu canlı ve diri tutmaya devam edelim. Bu millet istikbaline, istiklaline, bayrağına, vatanına bir ihanet geldiği anda bir aslan kesiliyor."


- "Kurtuluş Savaşında şahlanan direniş ruhu hala yaşıyor "

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ise Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşında şahlanan direniş ruhunun bugün hala yaşadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Ülkemiz bugün de içeride ve dışarıda saldırılarla sarsılmaya çalışılmaktadır. Çanakkale direnişinde yaralanan hekimimiz neyse, yaşadığımız terör olaylarında yaralılara müdahale eden sağlık personelimiz aynıdır. Kurtuluş Savaşında yaralı taşıyan sağlıkçılarımız hangi ruha ve inanca sahipse, 15 Temmuz'da halkımızın yanında olan, onlara hızlıca müdahale eden ekiplerimiz de aynı ruha sahiptir. 15 Temmuz gecesi gözünü kırpmadan sokaklara dökülen tankların önüne yatan halkımızın saniyeler içinde yanında oldunuz ve yaralarını sardınız. Bugün ambulansların olaylara müdahale hızı Batılı ülkelerden çok daha iyi boyuttadır."

Geceye, Başbakan Binali Yıldırım'ın kızı Büşra Yıldırım Köylübay, 15 Temmuz gazileri, şehit yakınları ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Haber Ara