Dolar

32,2348

Euro

34,9794

Altın

2.508,60

Bist

10.643,58

14. Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası

14. Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-04 23:27:46

14. Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası
14. Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası, Kocaeli'de başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Karate Federasyonunun iş birliğiyle Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda düzenlenen organizasyonun ilk gün müsabakaları tamamlandı.

Şampiyonanın ilk gününde üçüncülük kupaları sahiplerini bulurken, finale çıkan takımlar da belli oldu.

Büyük erkekler takım kata kategorisinde Marmara Bölgesi'nden Ali Sofuoğlu, Metin Sofuoğlu ve Gökay İlgezdi ekibi ile Karadeniz Bölgesi'nden Mehmet Yakan, Osman Evin, Selahattin Güngel ekibi finalde karşılaşacak.

Ümit-genç erkek ve kızlar kumite kategorilerinde de final müsabakası Türk takımları arasında yapılacak. Erkekler takım kumite finalinde Marmara Bölgesi'ni temsilen Alican Sağır, Murat Çığırtaş, Samed Gök, Ömer Faruk Arslan, Ozan Gökçen, Furkan Bahadır Türker, Metehan Yılmazer ekibi, Mustafa Yıldız, Duhan Gümüş, Talha Karabağ, Emirhan Karabağ, Abdullah Kerim Özbey, Kerem Kaya, Ali Güney'den oluşan Ege Bölgesi takımıyla mücadele edecek.

Ümit-genç kızlar takım kumitede ise Akdeniz ve İç Anadolu temsilcileri kozlarını paylaşacak. Bosna Hersek'i mağlup ederek finale çıkan Akdeniz Bölgesi'nden Gülsen Demirtürk, Ecem Deniz Karakurt, Esra Karabağ, Fatma Naz Yenen ve Rabia Şentürk ekibi, İç Anadolu'dan Merve Tekin, Edanur Karabulut, İrem Durmaz, Simay Durmaz ve Gizem Özdemir'e karşı birincilik için mücadele edecek.


- Kadın kata ekibi, İspanya ile karşılaşacak


Akdeniz Bölgesi'ni temsilen tatamiye çıkan Beyza Nur Ay, Bigem Gireoğlu, Emine Korkutmuş ekibi kadın katada finale çıkmayı başardı. Akdeniz ekibi, finalde İspanya ile karşılaşacak.

Ümit-genç kadın takım katada ise Ege Bölgesi temsilcileri final müsabakasına çıkmaya hak kazandı. Firdes Zişan Arslan, Mevlüde İlayda Şan ve Bahtınur İlayda Şan'dan oluşan Ege takımı, finalde Sırbistan ile zirve için mücadele edecek.

Ümit-genç erkek takım katada da Marmara Bölgesi ekibi Sırbistan ekibi ile finalde karşı karşıya gelecek. Ahmet Hakan Bolat, Yusuf Kara, Muhammed Furkan Kara takımı, yarı finalde bir diğer Türk ekibi Akdeniz bölgesini 5-0 mağlup ederek adını finale yazdırmayı başardı.


- Bronz madalyalar

Büyük kadınlar takım katada İç Anadolu Bölgesi'nden Sümeyra Çelik, Ceren Aybüke Demiral ve Büşranur Kılıç repesaj finalinde Sırbistan'ı 4-1 mağlup ederek üçüncü sırada yer aldı.

Ümit-genç erkek takım katada İç Anadolu ekibini oluşturan Fatih İzgi, Ertuğrul Yıldırım, Hamza Yağmur üçlüsü kürsüye çıkmayı başardı. Ekip repesaj finalinde bir diğer Türk takımı Ege temsilcisini 4-1 mağlup ederek üçüncülüğü elde etti.

Bir diğer Türk temsilci Akdeniz Bölgesi'nden Mustafa Eray Karaboğa, Anılcan Aydın, Kutay Yaman ekibi de ümit-genç erkek takım katada üçüncü sırayı aldı.

Repesaj finalinde Marmara Bölgesi ile karşılaşan İç Anadolu temsilcileri Betül Bilgin, Buse Danama ve İdil Polat da rakiplerini 4-1 mağlup ederek ümit-genç kadın takım katada Avrupa üçüncüsü oldu.

Aynı kategoride Emine Aybüke Subaşı, Şavval Aslanpay, Yağmur Demir üçlüsü de Akdeniz Bölgesi adına üçüncülük kürsüsüne çıktı.

Büyük erkekler takım kumitede üçüncülük maçında karşı karşıya gelen İç Anadolu ile Ege temsilcilerinin mücadelesinde kazanan taraf İbrahim Hakkı Özbay, Ökkeş Taşoğlu, İsmail Arapoğlu, Müslüm Baştürk, Ali İrek, Alperen Doğan ve Yusuf Çelikbağ'lı Ege ekibi oldu.


- "Çok iyi işler başarıyorsunuz"

Eleme müsabakalarının ardından düzenlenen açılış töreninde konuşan Avrupa Karate Federasyonu Başkanı Antonio Espinos, Türkiye'de karateye verilen önem nedeniyle Türkiye Karate Federasyonuna teşekkür etti.

"Türkiye Karate Federasyonunun olmadığı bir Avrupa ve Dünya Karate Federasyonu düşünemiyorum. Sizler çok önem katıyorsunuz, gerçekten çok iyi işler başarıyorsunuz." diyen Espinos, "Ev sahipliği yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesine de ayrıca teşekkür ediyorum. Karate her geçen gün büyüyen bir aile fakat toplumun ve yerel yönetimlerin desteği olmadan daha da ilerleyemez. Bu nedenle teşekkürlerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda yarışacak olan bir branşın ilk organizasyonunun Kocaeli'de yapılıyor olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak da Kocaeli'yi sporun ve sporcunun merkezi haline getirdiklerini vurgulayarak, "Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana Kocaeli'yi sporun ve sporcunun merkezi yapmak için var gücümüzle çalıştık. Bugün Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası ile bunu tescillemiş olduk." diye konuştu.

Haber Ara