Dolar

32,3814

Euro

34,6862

Altın

2.410,10

Bist

10.098,28

1 Kasım Genel Seçimi

1 Kasım Genel Seçimi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-01 23:12:34

1 Kasım Genel Seçimi
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gaziantep Milletvekili Celal Doğan, seçim sonuçlarına ilişkin, "Şüphesiz, öz eleştiri konusunda arkadaşlarımızla oturup konuşacağız. Payımıza düşenin alasını yapacağız ama maruz kaldığımız şartları da ortaya koymak zorundayız" dedi.

HDP milletvekilleri Pervin Buldan, Filiz Kerestecioğlu ve Celal Doğan ile parti yöneticileri, seçim sonuçlarını HDP İstanbul İl Başkanlığında izledi.

Doğan, seçim sonuçlarına ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, barajı aşıp aşmama tartışmasının içinde yer almayı hiç beklemediklerini ifade ederek, "İki aydan fazla bir süredir, pişmiş tavuğun başına gelmeyenler HDP olarak bizim başımıza geldi. Miting yapamadık, televizyonlara çıkamadık, basında yer vermediler. Vatandaşlarımızın yani bize oy verenlerin yüzde 90'ı tehdit altında sandığa gitmek zorunda kaldı" diye konuştu.

Medyanın da bu tür baskılar için seferber edildiğini iddia eden Doğan, "Bu baskı ve zulme rağmen Türkiye'de yüzde 10'u aşmak, demokratların, demokrasiye inananları zaferidir" ifadesini kullandı.

Bir gazetecinin "seçim sonuçlarıyla ilgili bir öz eleştiri yapmaları halinde değerlendirmesinin nasıl olacağı" yönündeki sorusuna Doğan, "Şüphesiz, öz eleştiri konusunda arkadaşlarımızla oturup konuşacağız. Payımıza düşenin alasını yapacağız ama maruz kaldığımız şartları da ortaya koymak zorundayız" şeklinde cevap verdi.

Celal Doğan, "Bu yönetim Türkiye'yi 13 yıldır idare ediyordu. Geldiğimiz koşullarda halkın memnun olduğu görülüyor. Seçmenin mutlu olduğu görülüyormuş. İstikrar dedikleri bu tablonun geleceğinin devamı için oy verdiler, geleceği göreceğiz" dedi.

Haber Ara