Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Ahmet Türk: Dünya sahnesinde kimliksiz kaldık

Eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, “Dünya sahnesinde kimliksiz kaldık ve bütün bu gelişmeler Kürtlerin bir statüye sahip olmamasını doğurdu” dedi

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-01 15:31:38

Ahmet Türk: Dünya sahnesinde kimliksiz kaldık

Görevden alınarak yerine kayyum atanan eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü'nün düzenlediği programda konuştu.

"KANAAT ÖNDERLERİ SİLAHLANMAYA KARŞI HAREKETE GEÇMELİ"

Türk, Kürt halkının her şeyden önce birliğe ihtiyacı olduğunu söyleyen Türk, "Kanaat önderlerinin en küçük bir olayda müdahil olmaları gerekiyor. Sonuçta biz bir halkız. Geçmişten beri bir kin ve nefret içindeyiz. Bu nedenle gençler silahlara sarılıyor ve bu durumda olayların yaşanmasına neden oluyor. Kanaat önderlerinin gençlerin bu silahlanma olayına karşı uyarılar yapmasını istiyoruz. Bu olayın barışla sonuçlanması bizleri mutlu etti" dedi.

275226-1598360431

"MEZHEPÇİLİK ve AŞİRETÇİLİK HALKI KARŞI KARŞIYA GETİRİYOR"

Ortadoğu'da büyük bir kaosun yaşandığına değinen Türk, mezhepçilik ve aşiretçilik gibi düşüncelerin halkı karşı karşıya getirdiğine dikkat çekti.

"DÜNYA SAHNESİNDE KİMLİKSİZ KALDIK"

Independent Türkçe'de yer alan habere göre Kürtlerin birlik olması gerektiğini kaydeden Türk, "Dünya sahnesinde hem kimliksiz kaldık ve bütün bu gelişmeler Kürtlerin bir statüye sahip olmamasını doğurdu. Kürtlerin nefes almaması konusunda adeta ortak bir çabanın ve Kürtlere karşı bir mücadelenin olduğunu görüyoruz. Tabi ki biz başından beri bu ülkede barışın sağlanması için çaba gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

Haber Ara