Dolar

32,3353

Euro

35,1802

Altın

2.245,67

Bist

8.718,11

Ahmet Sarıkurt Kimdir ?

İHH Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Sarıkurt kimdir?

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-04 15:40:10

Ahmet Sarıkurt Kimdir ?

1960 yılında İstanbul'da doğdu. Fatih Çarşamba'da büyüdü. Gençliğinde katıldığı Fatih Akıncılar teşkilatında Şehit Metin Yüksel ile arkadaş oldu. İslami çalışmaların içinde bulundu. 12 Eylül 1980 darbesinde tutuklandı. Cezaevinde işkenceler gördü ama davasından vazgeçmedi. İstanbul Kültür Ocağı'nda özellikle gençlere yönelik yapılan çalışmaların öncüsü oldu.

1992 yılında Bosna Savaşı başlayınca kendisini sorumlu hissetti. Bosna'ya giderek oradaki Müslümanlara destek oldu. Ardından Türkiye'ye dönerek İHH İnsani Yardım Vakfı ile hem Türkiye'de hem yurtdışında Müslümanlar için çalışmaya devam etti. İHH'nın kurulduğu günden bu yana çalışmalarda öncü oldu; vakfın ilklerindendi. Gittiği ülkelerdeki mazlum ve mağdurlarla gönül bağları kurarak Türkiye'yi ve İHH'yı en güzel şekilde temsil etti.

17 Şubat 2011'de başlayan Libya devriminden 4 gün sonra Libya'ya gitti. Birçok yaralının Türkiye'ye gelerek tedavi olmasına vesile oldu. Çatışmalardan etkilenen binlerce mülteciye insani yardım ulaştırılmasını sağladı. Anlaşmazlık yaşayan ve birbirleriyle savaşan kabile ve grupları barıştırarak binlerce insanın hayatına dokundu. Libya'daki STK'lara eğitimler vererek çalışma yapmalarında öncü oldu. Her ay Libya'ya giderek gelişmelerle ve insani yardım çalışmalarıyla bizzat ilgilendi. Tehlikelerden dolayı girilemeyen bölgelere korkmadan girdi ve barış görüşmeleri yaptı. Vefatına kadar Libya için çalışmaya devam etti.

İHH İnsani Yardım Vakfı'nda sırasıyla, Genel Muhasiplik, Yurtiçi ve Acil Yardımdan Sorumlu Başkan Yardımcılığı, Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcılığı, Kurumsal İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı ve Libya'dan Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevlerini yaptı.

Hem iş hayatında hem de özel hayatında davasıyla ilgili konularda hiç taviz vermedi. Uzun yıllar Refah Partisi Fatih İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Gazze Kara Konvoyu katılımcısı ve Mavi Marmara yolcusuydu. Çevresinde mütevazı, ümmet için dertli, davası için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan bir insan olarak biliniyor. Bütün görevlerinin yanında Fatih'te esnaflık yapan Ahmet Sarıkurt, 4 çocuk babasıydı. 

Bir yıldır tedavi gören Ahmet Sarıkurt, 4 Eylül 2019'da Hakk'ın rahmetine kavuştu.

Haber Ara