Dolar

32,2659

Euro

34,7169

Altın

2.402,99

Bist

10.336,50

Ahmet Hakan: Erdoğan'a Simit Sarayı'nı sordum

Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cenevre’de Birleşmiş Milletler’in bir salonunda gazetecilerle bir araya geldiği sırada kendisine gündemdeki Simit Sarayı konusunu sorduğunu aktardı. Erdoğan 'Bunu tasvip etmem mümkün değil, geçmişte bankaların nasıl battığını biliyoruz' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-19 08:30:25

Ahmet Hakan: Erdoğan'a Simit Sarayı'nı sordum

Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ziraat Bankası'nın satın alacağı iddialarıyla gündeme gelen "Simit Sarayı" konusuna ilişkin görüşlerini aktardı.

İşte Hakan'ın yazısınnın ilgili bölümü:

Gazeteciler sordu, Cumhurbaşkanı yanıtladı. Daha çok dış politika ağırlıklı sorular sorulduktan sonra... Son soru sırası bana gelmişti.

Aklımda bir süredir gündemde olan “Simit Sarayı” konusu vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konudaki yaklaşımını çok merak ediyordum.

Soruyu tam olarak şöyle sordum:

“Kamuoyundaki bir tartışma da Ziraat Bankası'nın Simit Sarayı'nı almak için Rekabet Kurumu'na başvurması... Bu konuyla ilgili eleştirilere yaklaşımınız nedir?”

5dfaa8742269a22950102a10

"DUYDUĞUM ANDA GENEL MÜDÜRÜMÜZÜ ARADIM"

Hepimizi şaşırtan şu cevabı verdi Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bunu duyduğum anda genel müdürümüzü aradım. Genel müdürümüz, ‘Bir ara gündeme geldi ama böyle bir şeyi şu anda düşünmüyoruz' dedi. Zaten Ziraat Bankası değil, Ziraat Bankası'nın girişim sermayesi şirketi... O tablo şu anda bu seyirde”.

İkinci bir soru daha sordum Cumhurbaşkanı Erdoğan'a... Dedim ki: “Bu sizin tasvip etmediğiniz bir şey mi?”

Erdoğan, verdiği şu cevapla “Simit Sarayı” üzerine yürütülen tüm tartışmalara son noktayı koymuş oldu:

“Benim bunu tasvip etmem mümkün değil. Geçmişte kamu bankalarının görev zararı olayları sebebiyle nasıl battığını hatırlayın. Bütün kamu bankaları görev zararı adı altında çökertilmişti. Biz geldik, önce kamu bankalarımızın tamamını görev zararlarından kurtardık. Şu anda Ziraat Bankası, sadece ulusal değil uluslararası alanda önde gelen bankalardan bir tanesi. Halkbank da öyle... Vakıfbank da öyle...”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamalarını dinleyince... “Simit Sarayı üzerine yapılan bunca tartışma, bunca polemik, bunca mizah boşunaymış” dedim. Tabii içimden.

 

Haber Ara