Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Ahmet Davutoğlu'ndan Kanal İstanbul çıkışı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Kanal İstanbul projesiyle ilgili, bu projeden vazgeçilmesi için daha önce Erdoğan'la görüştüğünü söyledi. Davutoğlu, Kanal İstanbul'un deprem riskini artırdığını belirtti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-26 07:43:26

Ahmet Davutoğlu'ndan Kanal İstanbul çıkışı

Ankara'daki bir otelde gerçekleştirilen toplantıda 17 kişilik Parti Başkanlık Kurulu ve 16 kişiden oluşan Politika İzleme Kurulu üyelerini açıklayan Davutoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kanal İstanbul projesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı bir görüşmede, "Bu projeden vazgeçilmesi ve tekrar değerlendirilmesi" yönünde görüş bildirdiğini söyledi.

GELECEK PARTİSİ RAPOR YAYINLAYACAK

Davutoğlu, partisinin söz konusu projeyle ilgili raporunu da yakında kamuoyu ile paylaşacaklarını dile getirdi.

MONTRÖ UYARISI

Ahmet Davutoğlu, Montrö Anlaşması ve Kanal İstanbul Projesi ile ilgili soruyu ise “Montrö'de Türkiye'nin boğazlar üzerindeki egemenliği konusunda sağlanan kazanımlar tahkim edilmeli, bu kazanımlara halel getirecek bir uygulamadan da kesinlikle kaçınılmalıdır” şeklinde yanıtladı.

"ERDOĞAN'LA GÖRÜŞTÜM"

Partisinin söz konusu projeyle ilgili raporunu yakında kamuoyu ile paylaşacaklarını dile getiren Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı bir görüşmede, “Bu projeden vazgeçilmesi ve tekrar değerlendirilmesi” yönünde görüş bildirdiğini kaydetti.

Davutoğlu, şunları söyledi:

"Kanal İstanbul Projesi ile birlikte Sur içi bir adaya dönüşüyor. O zaman genelkurmay başkanımıza bu adanın nasıl savunulacağını ilişkin bir çalışma yapılması talimatı vermiştim. Düşman bir güç kanal üzerindeki köprüyü ihmal ettiğinde ya da deprem durumunda İstanbul'un nasıl korunacağı konusunda çalışma talimatı vermiştim. Şimdi aynı kaygıyı taşıyorum. İstanbul'u savunmasız bırakır.Türkiye'nin stratejik geleceğinin soğukkanlı şekilde ele alınması lazım. Bütün bu kaygıları Ocak 2018'de Cumhurbaşkanı'na ilettim, bu projeden vazgeçilmesi yönündeki görüşlerimi aktarmıştım."

 

Haber Ara