Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Afrin'in güneyinde kontrol TSK’da

Afrin’in güneyini tamamen kontrol altına alan TSK desteğindeki Özgür Suriye Ordusu, sınırda tampon bölge oluşturmaya başlarken, TSK' da bölgede kontrolü sağlamaya başladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-11 08:16:31

Afrin'in güneyinde kontrol TSK’da

Afrin'in güneyini tamamen kontrol altına alan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) desteğindeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), sınırda tampon bölge oluşturmaya başlarken, TSK da bölgede kontrolü sağlamaya başladı. ÖSO'nun bölgede ordulaşmasına yönelik kapsamlı çalışma yürütülürken, ÖSO'nun çekirdek kadrosu İdlib operasyonunda öncü rol üstlendi.

TAMPON BÖLGE OLUŞTURULMAYA BAŞLANDI

Hürriyet'te yer alan habere göre, İdlib'e 7 Ekim'de operasyon başlatan TSK destekli ÖSO, HTŞ ile çatışmadan varılan anlaşma kapsamında Afrin'in güneyine yerleşti. Afrin'i izole etmeyi amaçlayan önlemler kapsamında YPG'nin İdlib kuzeyine saldırmasının önüne geçilmesi kapsamında tampon bölge oluşturulmaya başlandı. Tampon bölge oluşturulması ile önümüzdeki dönemde Afrin üzerinden Azez hattına bir koridor açılmasına yönelik planlama yapılabileceği belirtiliyor. 

PROFESYONEL ORDU YOLUNDA

Cerablus, Rai (Çobanbey), Azez ve Mare bölgesini kontrol eden Türkiye destekli ÖSO güçlerinin bölgede profesyonel bir orduya dönüşmesine yönelik çalışmada son aşamaya gelindi. 15 silahlı grubun bir araya gelmesi ile oluşan ÖSO'nun askeri gücünü bir araya getirmeye yönelik girişim sonuçlanmak üzere. Bölgede profesyonel bir ordu oluşturma girişiminde büyük mesafe alındı. Rejime bağlı ordu ve YPG'den gelecek saldırılara karşılık vermek ve bölgede etkili savunma yapmak amacıyla ağır ve hafif silahlarla donatılan ÖSG'nun askeri yapılanması İdlib operasyonu ile kendini kanıtladı.

Önümüzdeki dönemde ÖSO, İdlib'i Azez'e bağlamaya yönelik Afrin üzerinden bir koridor açılmasına yönelik riskli görev için hazırlık yapıyor. Planın uygulamaya geçirilmesinin İdlib'teki operasyonun başarısına bağlı olacağı öğrenildi. İdlib'in Afrin ve Şehba bölgesi sınırları ÖSO gruplarınca kontrol altına alınırken kent merkezi ile çevresinde belirlenen noktalara intikal başladı. İdlip dışında görev alacak Rus askeri güçleri ile irtibatlanmak için TSK'nın öncü güçlerinin ise İdlip'in Cisr eş Şuğur bölgesine hareket halinde olduğu bildirildi.

SURİYE SINIRINDA TÜRK ASKERİNE DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

Suriye'nin İdlib kentinde çatışmasızlık bölgesi oluşturmak için Suriye'ye giren Türk Silahlı Kuvvetleri'nin keşif timleri faaliyete başladı. Suriye'de keşif faaliyetleri devam ederken, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine askeri sevkiyat sürüyor. Operasyona destek veren Oğulpınar sakinleri evlerine Türk bayrağı asarken, dün Sabah saatlerinde İdlib kırsalında yaşan çatışmanın sesleri Reyhanlı'dan duyuldu.

 

Haber Ara