Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

ABD'ye misillemede 'aynı dil' kullanıldı

ABD'nin Türk vatandaşlarına yönelik vizeleri askıya almasına, Türkiye'den karşılık gecikmedi. Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, ABD'nin kullandığı üslubun aynısı kullanıldı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-09 00:25:30

ABD'ye misillemede 'aynı dil' kullanıldı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

ABD Ankara Büyükelçiliği, Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulamasının süresiz olarak askıya alındığını duyurdu. Türkiye'nin buna karşılığı gecikmedi. ABD'deki Washington Büyükeliçiliği'nden, ABD vatandaşlarına yönelik vize uygulamasının süresiz olarak askıya alındığı duyuruldu. 

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nden 'vize başvurularının askıya alınmasına' yönelik yayınlanan bildiri metninde kullanılan dilin, ABD'nin yayınladığı bildiride kullanılan dil ve üslupla neredeyse birebir aynı olması dikkati çekti. 

ABD'nin yayınladığı metinde şu sözlere yer verildi:

"Son zamanlarda yaşanan olaylar, ABD Hükümeti'ni, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin ABD Misyonu'nun tesisleri ve personelinin güvenliğine ilişkin taahhütlerini yeniden değerlendirmek zorunda bırakmıştır. Söz konusu değerlendirme sürecinde, Büyükelçiliğimiz ve konsolosluklarımıza gelen ziyaretçi sayısını en aza indirgemek amacıyla, şu andan itibaren geçerli olmak üzere, Türkiye'deki tüm ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetleri askıya alınmıştır."

vize

Türkiye'nin yayınladığı metin ise şu şekilde:

"Son zamanlarda yaşanan olaylar, Türk Hükümeti'ni, ABD Hükümeti'nin Türk  misyonlarının tesisleri ve personelinin güvenliğine ilişkin taahhütlerini yeniden değerlendirmek zorunda bırakmıştır. Söz konusu değerlendirme sürecinde, ABD'deki Büyükelçiliğimize ve Başkonsolosluklarımıza gelen ziyaretçi sayısını en aza indirgemek amacıyla, şu andan itibaren geçerli olmak üzere, ABD'deki tüm misyonlarımızdaki ABD vatandaşlarına yönelik vize işlemleri askıya alınmıştır. Sözkonusu uygulama etiket vizenin yanısıra e-Vize ve sınırda bandrol vize uygulamalarını da kapsamaktadır.

trvize

Haber Ara