Dolar

32,2676

Euro

34,6588

Altın

2.400,80

Bist

10.336,50

ABD, Türkiye’nin operasyonu öncesi sınırda alarma geçti

Türkiye’nin Rojava’ya yönelik operasyonunu başlatmak üzere sınıra asker yığınağı yapmasının ardından, bölgedeki ABD askeri varlığının da harekete geçtiği bildirildi. Çok sayıda zırhlı araçlarla birlikte belirlenen kontrol noktalarına dağıtılan ABD birliklerinin alarm halinde olduğu açıklandı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-06 11:35:47

ABD, Türkiye’nin operasyonu öncesi sınırda alarma geçti

buyuk_193

Türkiye'nin Rojava'ya yönelik operasyonunu başlatmak üzere sınıra asker yığınağı yapmasının ardından, bölgedeki ABD askeri varlığının da harekete geçtiği bildirildi. Çok sayıda zırhlı araçlarla birlikte belirlenen kontrol noktalarına dağıtılan ABD birliklerinin alarm halinde olduğu açıklandı.

Rojava'da konuşlu bulunan ABD askerlerinin Tel Abyad sınır bölgesine takviye olarak gönderildiği açıklandı. Çok sayıda zırhlı araçlarla birlikte belirlenen kontrol noktalarına dağıtılan ABD birliklerinin alarm halinde olduğu açıklandı.

Tel Abyad'daki Askeri konsey kaynakları da son gelişmeleri doğrulayarak son 24 saatte Rojava-Türkiye sınırına yakın bölgelerde ABD'ye ait savaş uçakları ve keşif uçaklarının faaliyetlerinin arttığı aktarılıyor.

“OPERASYON 48 SAAT İÇİNDE BAŞLAYABİLİR”

Araplar ile Türkmenler tarafından oluşturulan Azez merkezli Suriye Ulusal Ordusu'na (ÖSO) bağlı yayın yapan internet siteleri de, Türkiye'nin Rojava'ya yönelik saoperasyonunun 48 saat içinde başlayacağını belirtti.

Operasyon ile ilgili detayları da veren Suriye Ulusal Ordusu'na bağlı kaynaklar, operasyonun ilk olarak Tel Abyad'dan başlayarak yayılacağını iddia ettiler.

Kaynaklara göre bölgeye sevk edilecek Türk askeri birliklerinin çok sayıda mayın temizleme aracı ve mayınlar konusunda deneyimli özel kuvvet birimlerini içerdiği bildirildi.

PYD'LİLER DE SINIRA TAKVİYE BİRLİKLERİ GÖNDERMEYE BAŞLADI

Öte yandan Rojava'daki PYD güçleri de, olası bir Türkiye'nin operasyonuna karşı sınır bölgelerine takviye birlikler göndermeye başladığı bildirildi.

Kürt güçlerin denetiminde olan Rojava'nın güneyindeki bölgeler ile Rakka'dan çok sayıda PYD gücünün Tel Abyad bölgesine sevk edildiği öğrenildi..

Türkiye'nin operasyon hazırlığında olduğu Rojava Özerk Kürt yönetimi, Türk ordusunun saldırısının bölgede felakete neden olacağı ve olası saldırıya karşı meşru savunma haklarını kullanacağını duyurmuştu.

Uluslararası kamuoyuna ve Birleşmiş Milletlere de, seslenen Rojava Özerk Yönetimi, Türkiye'ye saldırı yapmaması konusunda baskı uygulaması çağrısı yapmış ve şayet Türkiye saldıracak olursa, meşru savunma hakkını sonuna kadar kullanacaklarını deklare etmişti.

Haber Ara