Dolar

32,4537

Euro

34,7595

Altın

2.439,68

Bist

9.915,62

ABD-Rusya gerilimi tırmanıyor: CIA Başkanı'na sert tepki

Rusya’yı Suriye'de 'yıkımla' suçlayan CIA Başkanı Brennan'a Rus siyasetçiden sert bir yanıt geldi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-05 02:26:23

ABD-Rusya gerilimi tırmanıyor: CIA Başkanı'na sert tepki

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Direktörü John Brennan'ın Rusya'nın Suriye'de 'yakıp yıkma taktiği' uyguladığı yönündeki iddialarının mesnetsiz olduğunu ifade eden Rus siyasetçi Klintseviç, CIA yöneticisine “ABD, yakılıp yıkılmış bir yeryüzünden başka ne bıraktı?" sorusunu yöneltti.

Sputnik'in aktardığı habere göre; RİA Novosti'ye konuşan Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komisyonu Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, "Brennan, Rusya'nın Suriye'de yakıp yıkma taktiği uyguladığına ilişkin tek bir kanıt dahi sunmadı. Brennan'ın sözleri, Moskova'nın ABD'deki seçim kampanyası sırasında siber saldırılar düzenlediğine dair suçlamalar gibi mesnetsiz" dedi.

'ABD, JAPONYA'YA ATOM BOMBASI ATTI, DRESDEN'İ YERLE BİR ATTI'

CIA Direktörü'nün Rusya'yı yapmakla suçladığı eylemlerin bizzat ABD tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çeken Klintseviç, ABD'nin 2. Dünya Savaşı'nda Japonya'ya atom bombası attığını, Dresden'i yerle bir ettiğini ve Irak'ı işgal ettiğini anımsatarak, "ABD, yakılıp yıkılmış bir yeryüzünden başka ne bıraktı?" diye sordu. PBS televizyonuna verdiği bir demeçte, Rusya'nın Suriye'de kendi kurallarına göre oynadığını ve bunlara, ülkeyi 'işe yaramaz bir toprak parçasına dönüştürecek' taktiklerin de dahil olduğunu savunan Brennan, "Ruslar izledikleri yakıp yıkma taktiğiyle binlerce masum insanın ölümüne sebep oldu" ifadelerini kullanmıştı.

Haber Ara