Dolar

32,2792

Euro

34,9623

Altın

2.445,07

Bist

10.173,42

ABD, Pakistan'a askeri yardımları kesmeye hazırlanıyor

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Pakistan'ın 'ülkesinde barınan çeşitli terör örgütlerine tavırlarını değiştirmediği takdirde' askeri yardımların kesebileceğini açıkladı. Tillerson, 'ABD'nin NATO dışı müttefiki statüsünü' kaybedebileceğini de söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-24 12:57:09

ABD, Pakistan'a askeri yardımları kesmeye hazırlanıyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın Taliban'la mücadeleyi sürdürmeye karar verdiği yeni Afganistan stratejisini açıklamasının ardından ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'dan Pakistan'a yönelik bir açıklama geldi.

Tillerson, Pakistan'ın ABD'nin NATO dışı müttefiki olması sebebiyle aldığı yardımları işaret ederek "Pakistan, ülkesinde barınan çeşitli terör örgütlerine tavırlarını değiştirmezse bu yardımlar tartışmaya açılabilir. Bu yönde hareket etmek Pakistan'ın çıkarınadır. ABD'nin çıkarı da istikrarlı bir Pakistan'dan yana. Pakistan nükleer bir güç ve silahlarının güvenliğiyle ilgili endişelerimiz var. Afganistan'daki savaşı biz kazanamayabiliriz ama Taliban da kazanamayacak" dedi.

Coll-Rex-Tillerson-State-Dept

Tillerson, açıklamaların ardından fazla baskı uygulamanın İslamabad'ı istikrarsızlaştırma ihtimali taşıdığını da belirtti.

İlgili haberlere gitmekiçin fotoğraflara tıklayınız:

707225

707570

Haber Ara