Dolar

32,5721

Euro

34,9915

Altın

2.459,90

Bist

9.891,16

ABD'nin yeni Trump krizi: Başkan gizli bir istihbaratı Rusya'yla paylaştı

Washington Post, geçtiğimiz hafta çarşamba günü gerçekleşen Lavrov-Trump görüşmesinde, ABD Başkanı'nın bazı gizli bilgileri Lavrov ile paylaştığını ileri sürdü.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-16 11:49:00

ABD'nin yeni Trump krizi: Başkan gizli bir istihbaratı Rusya'yla paylaştı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Çarşamba günü Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Başkanı Donald Trump arasında Washington'da gerçekleşen görüşmeye ilişkin, ABD basınında çeşitli iddialar yer aldı.

Washington Post gazetesinde yer alan bir haberde, Trump'ın Lavrov'la bazı 'çok gizli' bilgileri paylaştığı ileri sürüldü.

O İSTİHBARAT NE?

Habere göre bu istihbarat IŞİD'in laptoplara bomba yerleştirme çabası ile ilgili. Üstelik istihbarat bir müttefik ülkeden gelmişti ve başka bir ülke ile paylaşılması yasaktı.

BEYAZ SARAY YALANLADI

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, "Başkan Trump ile Lavrov arasındaki görüşmede, terörizm karşısındaki ortak çaba ve bu bağlamdaki birçok konu konuşuldu fakat kaynaklar, askeri operasyonlar ve yöntemler hakkında konuşulmadı" dedi.

​Ulusal Güvenlik Danışmanı Herbert R. McMaster, iddiaları kesin bir dille yalanlayarak, "Ben de odadaydım ve böyle bir şey olmadı" dedi.

PAYLAŞIRSA SUÇ MUDUR?

ABD yasalarına göre Başkan gerek gördüğünde istihbarat paylaşabilir. Bu sebeple Trump böyle bir şey yapmış olsa bile suç işlemiş olmuyor. Fakat Trump başkan olduğu günden beri Rusya ile ilgili gündeme gelen iddialar da düşünüldüğünde bu "iddia" Donald Trump'ın başını ağrıtacak gibi görünüyor.

 

Haber Ara