Dolar

32,4541

Euro

34,7508

Altın

2.440,06

Bist

9.915,62

ABD'nin İran yaptırımları için Obama'ya ihtiyacı yok

ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımların 10 yıl uzatılmasını öngören yasal düzenlemenin, Başkan Barack Obama’nın imzası gerekmeden yasalaşacağı ancak İran’ın nükleer programını kısıtlayan uluslararası anlaşmanın uygulanmasına engel olmayacağı açıklandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-15 20:12:49

ABD'nin İran yaptırımları için Obama'ya ihtiyacı yok

Beyaz Saray'dan bugün yapılan yazılı açıklamada, "İran yaptırımlar yasasının uzatılması, gerekli olmasa da, Ortak Kapsamlı Eylem Planı (JCPOA) anlaşması ile uyumlu. Uzun süredir benimsediğimiz pozisyonumuza uygun olarak, İran yaptırımlar yasası Başkan'ın (Obama) imzası olmadan da yasalaşacaktır" denildi.

ABD Kongresi, İran'a uygulanan bazı yaptırımların süresinin uzatılmasına, JCPOA anlaşmasıyla kaldırılan bazı kısıtlamaların da yeniden devreye sokulmasına imkan sağlayan düzenlemeyi geçen ay kabul etmişti. Karara tepki gösteren İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, nükleer güçle çalışan gemiler yapılması için İranlı bilim adamalarına emir verdiğini açıklamıştı. Beyaz Saray ise bu gemi inşaalarının nükleer anlaşmanın ihlali anlamına gelmeyeceğini belirtmişti.


Haber Ara