Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

ABD'den Türkiye'ye Menbiç teşekkürü

ABD Savunma Bakanı Carter, Suriye'de Menbiç ilçesinin IŞİD'den alınmasından dolayı Türkiye'ye teşekkür etti...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-16 02:00:51

ABD'den Türkiye'ye Menbiç teşekkürü

ABD öncülüğünde, PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı gücü YPG'nin Menbiç'i IŞİD'den almasının ardından Türkiye, ABD'den YPG'nin Menbiç'ten çekilmesini istemişti. ABD Savunma Bakanı Ashton Cartor, Menbiç'in alınmasında Türkiye'nin verdiği desteğe dikkat ederek teşekkür etti. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Suriye'de Menbiç ilçesinin IŞİD'den alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"Münbiç halkı, Münbiç Askeri Konseyi, Suriye Arap Koalisyonu ve Suriye Demokratik Güçlerini, IŞİD'in nefret dolu yönetiminden kurtarılmasındaki başarılarından dolayı tebrik ederim." ifadesini kullanan Carter, uluslararası koalisyonun destek verdiği operasyonun başarısının IŞİD karşıtı mücadelede önemli bir dönüm noktası teşkil ettiğini belirtti.

"TÜRK HÜKÜMETİNE ŞÜKRANLARIMI SUNMAK İSTİYORUM"

Carter, "Münbiç, Suriye ve Irak'a giren DAEŞ savaşçıları ile müttefiklerimize, ortaklarımıza ve kendi ülkemize saldırı planlayan örgütün dış unsurları için önemli bir transit noktasıydı." ifadesine yer verdi.

Carter, şöyle devam etti:

"Münbiç'teki başarı aynı zamanda Rakka'nın artan izolasyonunu güçlendirmeye yardım edecek ve Suriye'de bir sonraki amacımız olan DAEŞ'in Rakka'daki kontrolünü kırmamıza imkan verecek. Ayrıca, bu vesileyle Türk hükümetine bu hayati operasyona verdikleri destekten dolayı da şükranlarımı sunmak istiyorum."

"IŞİD'İ YENMEK İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRECEK"

Carter, evlerini ve mahallelerini yeniden kuracak Menbiç halkı için bundan sonra işin zorlu kısmının başladığını belirterek, koalisyon ortaklarından Münbiç halkına bu konuda yardım etmelerini istedi. Carter, koalisyonun yetkin ve motive yerel güçlerle IŞİD'i yenmek için çalışmasını sürdüreceğini kaydetti.

 

Haber Ara