Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

ABD'den saldırılara kınama

ABD yönetimi, Tunus, Fransa ve Kuveyt'te birçok kişinin hayatını kaybettiği saldırıları kınadı...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-27 01:12:15

ABD'den saldırılara kınama

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, yaptığı yazılı açıklamada, "düşünce ve dualarının, bu çirkin saldırının kurbanları, yakınları ve bu üç ülkenin halkıyla olduğunu" belirtti.

Earnest, "Terörizmin hiçbir toplumda yeri yoktur ve ABD terörist aktörlerle mücadelede ve dünya genelinde şiddet içeren radikalizme karşı koymada uluslararası ortaklarıyla yakın çalışmayı sürdürecek" ifadesini kullandı.

Güvenlik birimlerine "tetikte olun" çağrısı

ABD İç Güvenlik Bakanı Jeh Johson da açıklamasında, "Tunus, Fransa ve Kuveyt'teki saldırıların küresel terör tehditlerinin gitgide evrildiğini hatırlattığını" ifade ederek bu ülkelerin halklarının yanında olduklarını ve saldırılarda hayatlarını kaybedenlerin yasını tuttuklarını belirtti.

Johnson, açıklamasına şöyle devam etti:

"Özellikle 4 Temmuz (Bağımsızlık Günü) bayramının yaklaştığı bu günlerde, ABD'de İç Güvenlik Bakanlığı ve FBI, bildiklerimiz ve gördüklerimiz hakkında eyalet ve yerel güvenlik birimleriyle iletişimde kalmayı sürdürüyor. Tüm güvenlik birimlerini teyakkuzda ve hazırlıklı olmaya davet ediyoruz. Amerikan halkını korumak için gerektiği ölçüde hem açık hem gizli güvenlik tedbirleri alacağız. Amerikalıları da kamuoyuna açık etkinliklere katılmaya ve bu yaz mevsiminin keyfini çıkarmaya ancak her zaman tetikte olmaya teşvik ediyoruz."

'Saldırıların koordineli olduğuna dair bir işaret yok'

Pentagon Sözcüsü Steve Warren da bir soru üzerine, bu üç saldırının birbiriyle olası bağlantıları hakkında bir yorumda bulunmazken, "Bu saldırıların koordine edilmiş mi yoksa tümüyle birbirinden bağımsız mı olduğunu tespit etmek için çok erken. Bunu henüz bilmiyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de günlük basın brifinginde benzer bir soruyu yanıtlarken, "bu saldırıların taktiksel düzeyde koordine edildiğine dair bir işaret görmediğini" söyledi.

Haber Ara