Dolar

32,4845

Euro

34,7989

Altın

2.440,90

Bist

9.915,62

ABD’den Almanya’ya gizli mektup: IŞİD bitene kadar Suriye’de kalın

ABD Merkez Komutanlığı CENTCOM’dan, General Kenneth McKenzie’nin, Almanya Savunma Komutanı General Eberhard Zorn’a gönderdiği gizli mektupta, Alman ordusunun IŞİD bitene kadar Suriye'de kalması istendi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-09 18:07:05

ABD’den Almanya’ya gizli mektup: IŞİD bitene kadar Suriye’de kalın

ABD ordusu, Alman meslektaşlarından Suriye'deki görevlerini IŞİD'in son kalıntılarını ortadan kaldırana kadar görevlerini uzatmalarını istedi.

Der Spiegel'in haberine göre, bir ABD'li generalin, Alman ordusundan, IŞİD'in tamamen mağlup olmadığından Suriye'deki keşif ve tank güçlerini genişletmesini istedi.

Alman medya organı, Mayıs ayında Amerika Birleşik Devletleri Merkez Komutanlığı CENTCOM'dan, General Kenneth McKenzie'nin, Almanya Savunma Komutanı General Eberhard Zorn'a verdiği gizli bir mektubu alıntıladı.

Der Spiegel'e göre McKenzie'nin Almanya'nın keşif misyonuna övgüde bulunduğunu ve Bundeswehr silahlı kuvvetlerinden “gözetleme uçuşları, havada yakıt ikmali ve Irak'ta ordu eğitimi sağlama” desteklerine devam etmelerini istediği bildirildi.

Almanya koalisyon hükümeti, geçen yıl tüm keşif uçuşlarını ve yakıt ikmali görevlerini 2019 Ekim ayı sonuna kadar sona erdirme konusunda anlaştı.

Almanya'nın Tornado keşif uçağının bulunduğu Ürdün hava üssünü ziyaret eden SPD Dışişleri Bakanı Heiko Maas, geçen hafta uzatmanın mümkün olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile yaptığı görüşmeden sonra, “Her şey gereken zamanda Federal Meclis'te görüşülüp karara bağlanacak” dedi.

Haber Ara