Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

ABD'deki ön seçimlerde amaç New York

ABD'de 8 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri devam ederken Demokrat ve Cumhuriyetçi aday adayları New York eyaletindeki seçimlere odaklandı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-01 10:27:14

ABD'deki ön seçimlerde amaç New York

AA'nın haberine göre: ABD'de ön seçim süreci devam ederken Demokrat ve Cumhuriyetçi aday adayları New York eyaletinde 19 Nisan'da gerçekleştirilecek seçimleri alarak zorlu yarışta önemli bir avantaj sağlamayı hedefliyor.

 

ABD'de 8 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için ön seçim süreci tüm hızıyla devam ederken Demokrat ve Cumhuriyetçi aday adayları New York eyaletinde 19 Nisan'da gerçekleştirilecek ön seçimleri alarak zorlu yarışta önemli bir avantaj sağlamayı hedefliyor. 

New York ön seçimleri için kampanya yapan Demokrat Parti aday adaylarından eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, önceki gün Harlem'deki ünlü Apollo Tiyatrosu'nda gerçekleştirdiği seçim mitinginin ardından bugün de bir devlet üniversitesinde konuşma yaptı. Parti içi yarışta gün geçtikçe Clinton'u daha fazla zorlayan Vermont Senatörü Bernie Sanders ise Bronx'ta taraftarlarının karşısına çıktı.

Clinton, New York'taki seçim mitinginde Apollo Tiyatrosu'na bin 500'e yakın seçmeni ancak doldururken, Sanders Saint Mary's Parkı'nda toplanan yaklaşık 8 bin kişilik siyasi devrim ve değişim isteyen coşkulu kalabalığa hitap etti. 

Sanders'in seçim meydanında, ABD Başkanı Barack Obama'nın parti içinde ilk kez yarıştığı Başkanlık ön seçimlerinde Clinton'a karşı kazandığı dönemdekine benzer bir kalabalık ve çoşku görüldü.

Yarışta Sanders'in en büyük dezavantajının parti yönetiminde Clinton ailesi gibi bir ağırlığının bulunmaması gösteriliyor.

Haber Ara