Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

ABD'de korona salgınıyla birlikte mağaza hırsızlığı yüzde 222 arttı

ABD medyasında çıkan haberlere göre, korona salgını nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri'nde işsizlik tarihi seviyelere ulaşmaya devam ederken, giderek artan sayıda Amerikalı, mağaza hırsızlığına başvuruyor. The New York Times tarafından elde edilen verilere göre salgının ilk sekiz ayında soygunlarda % 222 artış oldu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-11 16:49:27

ABD'de korona salgınıyla birlikte mağaza hırsızlığı yüzde 222 arttı

ABD medyasında çıkan haberlere göre, korona salgını nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri'nde işsizlik tarihi seviyelere ulaşmaya devam ederken, giderek artan sayıda Amerikalı, mağaza hırsızlığına başvuruyor.

ABD Nüfus Bürosu tarafından Ekim sonu ve Kasım ayı başlarında yürütülen bir anket, 8 Amerikalı yetişkinden yaklaşık 1'inin (25 milyondan fazla), bazen veya sık sık, geçen hafta yeterince yemek yemediğini ortaya koydu.

"Washington Post" gazetesi, işsizliğin yüksek olduğu bölgelerde mağaza hırsızlığının önemli ölçüde arttığını bildirdi.

Perakendeciler için kayıp önleme programları sağlayan Compliant IA'nın CEO'su Fabian Tiburcy, "İşsizlik ve hırsızlık arasında tarihsel bir ilişki var" dedi.

Ve Philadelphia'da, polis verilerine göre, perakende hırsızlığı raporları Mart ayında yaklaşık % 60 arttı ve en az Temmuz ayına kadar yüksek seviyelerde kaldı.

Business.org tarafından yapılan yeni bir araştırma da, küçük işletme sahiplerinin % 40'ının salgının başlangıcından bu yana mağaza hırsızlığının arttığını söylediğini de gösteriyor.

The New York Times tarafından elde edilen polis departmanı verilerine göre ise, salgının ilk sekiz ayında soygunlarda % 222 artış oldu.

Kaynak: Forbes

Haber Ara