Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Abbas'tan BM'ye Yahudi yerleşimci çağrısı

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, yerleşim konusunda BMGK'nın acil bir çözüm bulması gerektiğini belirterek bunun son şans olduğunu söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-13 08:50:54

Abbas'tan BM'ye Yahudi yerleşimci çağrısı

Filistin Devlet Başkanı mahmud Abbas, BM'nin İsrail işgal güçlerinin yasadışı yerleşimleriyle ilgili acil bir çözüm bulması gerektiğini belirterek aksi takdirde barış umutlarının tükeneceğini söyledi.

'OBAMA ÇABA HARCAMIYOR'

Abbas AFP'ye verdiği demeçte Fransa'nın bu yaz içerisinde Filistin sorununun çözümü için ulusslararası konferans fikrini desteklerken ABD Başkanı barack Obama'nın bu konuda yeteri kadar çaba harcamadığını belirtti.

'ACİL ÇÖZÜM BULUNMALI'

İşgal güçlerinin yerleşim yerlerinin iki devletli çözüm için en büyük sorunu teşkil ettiğini ifade eden Abbas, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK)'nin bu konuyu acil bir çözüm bulmak üzere ele alması gerektiğini söyledi.

ABD'DEN DEĞİŞİM BEKLENTİSİ

ABD'nin BMGK'da İsrail aleyhine alınan kararları çok defa veto ettiğini hatırlatan Abbas, Filistin'in hala ABD'den bu konuda değişim beklediğini söyledi. Abbas, ABD'nin mevcut yönetiminden ciddi manada umutlu olduklarını ancak Obama'nın sekiz yıl boyunca ilerleme kaydetmediğini belirtti.

AFP muhabirinin bu konuda hayal kırıklığı yaşayıp yaşamadıkları yönündeki sorusuna ise Abbas bu ifadeyi kullanmak istemediğini ancak ABD yönetiminden büyük beklentileri olduğunu kaydetti.

Abbas, bu hafta İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Toplantısı için İstanbul'da olacak. Toplantının ardından ise New York'a gidecek.

Haber Ara