Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

9. sınıf 1. dönem sınav konuları hangileri? Lise 12. sınıf hangi konulardan sorumlu?

Koronavirüs pandemisi nedeniyle yüz yüze eğitime uzun süre ara verilmişti. Ancak 1 Mart'ta kademeli olarak yüz yüze eğitime geçilecek. Liselerde yapılamayan 1. dönem sınavlar da 1 Mart'tan sonra yapılmaya başlanacak. Peki Lise 9. sınıf sınav konuları hangileri? 10., 11. 12. sınıf sınav konuları hangileri? Lise 12. sınıf hangi konulardan sorumlu? Bakan Ziya Selçuk açıklaması ile sınavların iptal edilmeyeceğini belirtti. Sınavları iptal olmasını bekleyen liseliler bu haberden sonra sınav konularını araştırmaya başladı. İşte 1. dönem lise sınav konuları.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-22 15:58:23

9. sınıf 1. dönem sınav konuları hangileri? Lise 12. sınıf hangi konulardan sorumlu?

Koronavirüs pandemisi nedeniyle yüz yüze eğitime uzun süre ara verilmişti. Ancak 1 Mart'ta kademeli olarak yüz yüze eğitime geçilecek. Liselerde yapılamayan 1. dönem sınavlar da 1 Mart'tan sonra yapılmaya başlanacak. Peki Lise 9. sınıf sınav konuları hangileri? 10., 11. sınıf sınav konuları hangileri? Lise 12. sınıf hangi konulardan sorumlu? Bakan Ziya Selçuk açıklaması ile sınavların iptal edilmeyeceğini belirtti. Sınavları iptal olmasını bekleyen liseliler bu haberden sonra sınav konularını araştırmaya başladı. İşte 1. dönem lise sınav konuları.

Lise 9. 10. 11. 12. sınıf 1. dönem sınav konuları hangileri?

9. sınıf 1. dönem sınav konuları hangileri? Bakan Ziya Selçuk açıklaması ile öğrencileri sevindirdi. Sınav müfredat aralığı dar tutuldu. Yani lise 1. dönem sınavına girecek olan öğrenciler 1 Kasım 2020'ye kadar geldikleri ders konularından sorumlular. 

Bakan Selçuk açıklamasında şunları söyledi:  "Lise öğrencilerimizin birinci dönemden kalan sınavları mart ayı içerisinde planlanarak yüz yüze gerçekleştirilecektir. Bu sınavların kapsamı 1 Kasım 2020'ye kadar geldikleri ders konularını içermekte." dedi.

Ziya Selçuk'un sınav tarihini açıklamasıyla milyonlarca lise öğrencisi ve veli liselerde 1. dönem sınav konuları hangileri diye araştırmaya başladı. İşte 1. dönem lise 9.10, 11 ve 12. sınıflar için sınav konuları.

Lise 9. 10. 11. 12. sınıf hangi konulardan sorumlu?

Birinci dönemde yapılamayan sınavların kapsamı, 1 Kasım 2020'ye kadar işlenen konularla sınırlı tutulacak.

Lisede sınav nasıl yapılacak?

Lise 1. dönem sınavları, eğitim kurumlarında yüz yüze yapılacak. Her bir sınav, atölyelerdeki uygulama sınavları gibi zorunlu haller dışında, bir ders saati (40 dakika) süre verilerek uygulanacak ve sınav soruları, bu süreye uygun olarak hazırlanacak. Öğrenci hareketliliğini asgari düzeyde tutmak amacıyla bir günde her bir öğrenci için iki ders, zorunlu hallerde en fazla üç dersten sınav yapılabilecek. Herhangi bir nedenle sınavlara katılamayan ve okul yönetimince mazereti uygun görülen öğrenciler, ilgili alan zümre öğretmeninin belirleyeceği tarihte sınava alınacak. Sınav tarihleri, en az bir hafta önceden öğrencilere duyurulacak ve e-Okul Sistemine işlenecek. Sınavlar, Kovid-19 salgını kapsamında başta temizlik, maske ve fiziki mesafe kuralları olmak üzere alınan önlem ve tedbirlere uygun bir şekilde yapılacak.

Haber Ara