Dolar

32,4781

Euro

34,7528

Altın

2.439,37

Bist

9.915,62

9. Cumhurbaşkanı Demirel son yolculuğuna uğurlanıyor

9. Cumhurbaşkanı Demirel son yolculuğuna uğurlanıyor

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 18:38:33

9. Cumhurbaşkanı Demirel son yolculuğuna uğurlanıyor
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in naaşı, TSK'ya ait uçakla saat 17.45'te Isparta'ya getirildi.

Ankara'dan itibaren iki F-16 uçağının da eşlik ettiği Demirel'in naaşını taşıyan askeri uçağı, Isparta Süleyman Demirel Havaalanı'nda, Vali Vahdettin Özkan, İl Emniyet Müdürü Halil Altan, bazı Isparta milletvekilleri ve ilgililer karşıladı.

Uçağın piste inmesinin ardından Süleyman Demirel'in Türk bayrağına sarılı ve üzerinde kendisiyle özdeşleşen fötr şapkasının bulunduğu naaş, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı tören mangası tarafından uçaktan alındı. Naaş, askerlerin omzunda cenaze aracına taşındı. Bu sırada iki subay da Demirel'in fotoğrafı ile çeşitli tarihlerde aldığı şeref madalyalarından 7'sini taşıdı.

Süleyman Demirel'in kardeşi Şevket Demirel ve Nihan Atasagun da özel uçakla Isparta'ya geldi. Sağlık görevlilerinin yardımıyla uçaktan indirilen Şevket Demirel, tekerlekli sandalyede oturarak, apronda Demirel'in naaşını getiren askeri uçağı bekledi.

Şevket Demirel'in damadı İlhan Kesici ve Demirel'in doktoru Aylin Cesur'un da aralarında bulunduğu diğer aile yakınları ise Cumhurbaşkanlığına ait özel uçak "TUR" ile Isparta'ya geldi.

Demirel'in naaşı, Süleyman Demirel Üniversitesi'nin ardından şehir merkezi güzergahı takip edilerek, doğduğu İslamköy'e götürülecek. Naaş, yarın İslamköy'deki kendi ismini taşıyan demokrasi ve kalkınma müzesinin de bulunduğu külliyedeki Şehriban Hatun Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından, anıt mezar olarak düzenlenecek alana defnedilecek.

Haber Ara