Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

'80 milyonun tamamına sımsıkı sahip çıkacağız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'FETÖ gibi milletimizin değerlerini kullanarak bir kanser hücresi gibi sinsice bünyemizi saran ihanet çetelerine yeteri kadar i

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-03 13:22:13

'80 milyonun tamamına sımsıkı sahip çıkacağız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "FETÖ gibi milletimizin değerlerini kullanarak bir kanser hücresi gibi sinsice bünyemizi saran ihanet çetelerine yeteri kadar insanımızı kaybettik.Artık 80 milyonun tamamına biz sımsıkı sahip çıkacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin ileriye doğru ne zaman bir adım atsa bir sıkıntıyla karşı karşıya kaldığını ifade eden Erdoğan, "Bu sıkıntı kesinlikle dışarıdan karşımıza çıkan bizimle rekabet eden, mücadele eden güçler değildir. Bizim asıl sıkıntımız sürekli içeriden vurulmamızdır. Türkiye 1950'li yıllarda, şu andaki gelişmiş ülkelerin tamamı gibi ciddi bir sıçrama sürecine girmiştir. Bu süreci dışarıdan birileri gelip kesintiye uğratmadı. Bu süreci kesintiye uğratan 1960 darbesidir. 1980 sonrası rahmetli Özal ile yeniden bir sıçrama sürecine girdik ve bu dönemde de yine hançer içeriden saplandı. O da PKK terör örgütü. 1990'lı yıllarda öyle bir tehdit haline geldi ki siyasi istikrarsızlığında etkisiyle ülkemizi tarihimizin en büyük krizlerinin içine sürükledi. AK Parti dönemiyle yeniden ve Cumhuriyet tarihimizin tamamında yapılanların kat ve kat üzerinde bir hamle başlattık. Bu defada önce vesayet odakları ardından FETÖ ihanet çetesi onu takiben bölücü örgütün yeniden alevlenen eylemleri vasıtasıyla ayağımıza tekrar pranga vurulmaya başlandı" diye konuştu.

"BETON GİBİ, ÇELİK GİBİ SAPASAĞLAM DURMAMIZ GEREKEN BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ"

Suriye ve Irak'ta yaşanan hiçbir hadisenin Türkiye'den bağımsız olmadığını kaydeden Erdoğan, "Doğrudan doğruya içişlerimizle alakalıdır. Hiç kimsenin bize siz niye Irak ve Suriye ile ilgileniyorsunuz deme hakkına sahip değildir. Her meselede olduğu gibi Irak ve Suriye'deki krizlerin ülkemize yansımalarının üstesinden milletimizle birlikte geleceğiz. Fakat bunun için formül bellidir. Bir olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Başka çaremiz yok. Kendisini bu topraklara, bu millete ait hisseden herkesin başka hiçbir duyguya, tahrike, hevese kapılmaksızın, bayrağımıza ve ezanımıza sahip çıkma mücadelesini hep birlikte vermesidir. Ayrışırsak dağılırız, dağılırsak yok oluruz. Devir ne köken ne meşrep, ne cemaat, ne cemiyet hesabı yapma devridir. Beton gibi, çelik gibi sapasağlam durmamız gereken bir dönemden geçiyoruz. Parçalanarak büyümek, küçülerek güçlenmek, ayrışarak bütünleşmek diye bir durum olamaz. Tam tersine birleşeceğiz, bütünleşeceğiz, kenetleneceğiz ve önümüze çıkan tüm engelleri aşarak gümbür gümbür hedeflerimizle devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"KANSER HÜCRESİ GİBİ SİNSİCE BÜNYEMİZİ SARAN İHANET ÇETELERİNE YETERİ KADAR İNSANIMIZI KAYBETTİK"

"Bu devletin vatandaşı olmak, bu bayrağın gölgesinde yaşamaktan rahatsız olan varsa ne yapıp edip onların da fikrini değiştireceğiz. Kalbi kayan, gönlü kayan, başka mecralara meyleden varsa ne yapıp edip onların da gönlünü kazanacağız" diyerek sözlerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık bizim terör örgütlerine, bölücülere, fitnecilere, çıkarcılara kaptıracak tek bir kardeşimiz dahi olamaz. Ancak, hesabi değil hasbi olursa zaten mesele kalmaz. Ama hesabi olursa o zaman durum zorlaşır. Buraya bir siyasi parti olarak bakanlar yanılgıdadır. Ama bir siyasi parti olarak değil bir dava olarak bakanlar varsa istikamet üzeredir. Bölücü örgütün saldırılarında ve bunlarla mücadelede yeteri kadar insanı kaybettik. FETÖ gibi milletimizin değerlerini kullanarak bir kanser hücresi gibi sinsice bünyemizi saran ihanet çetelerine yeteri kadar insanımızı kaybettik. Daha iyi bir hayat, daha iyi bir kariyer vaadiyle parlak beyinlerimizi bir anafor gibi içine çeken batılı ülkelerde yeteri kadar insanımızı yuttu. Artık 80 milyonun tamamına biz sımsıkı sahip çıkacağız. Her bir vatandaşımızın bugünün ve geleceğinin sadece bu topraklarda olduğunun bilinciyle ülkesini sahiplenmesini sağlayacağız" dedi.

Haber Ara