Dolar

32,3272

Euro

35,0896

Altın

2.298,91

Bist

9.053,67

8 şehidin ardından Doğu Perinçek'ten 'Şam ile doğrudan iletişim' önerisi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İdlib’de 8 askerin Esed rejimi saldırısıyla şehit olmasının ardından 'Esed rejimiyle doğrudan iletişim' önerdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-04 09:13:59

8 şehidin ardından Doğu Perinçek'ten 'Şam ile doğrudan iletişim' önerisi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İdlib'de 8 askerin Esed rejimi saldırısıyla şehit olmasının ardından 'çözüm önerileri' listeledi.

Aydınlık gazetesinin aktardığına göre Perinçek, çözüm olarak özetle şunları söyledi:

ESED REJİMİYLE "DOĞRUDAN İLİŞKİ" ÖNERİSİ

"Suriye bizim en yakın komşumuzdur. Geleceğimiz ortaktır. Suriye'nin toprak bütünlüğü en çok Türkiye'yi ilgilendiriyor. Bu durumda Suriye ile Rusya veya İran üzerinden değil, doğrudan doğruya Suriye Hükümeti'yle ilişki kurmak artık zorunludur ve kaçınılmazdır."

"HAKAN FİDAN GÖRÜŞMELERİ SÜRDÜRMELİ"

"En son Moskova'da MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Suriye İstihbarat Başkanı Ali Memlûk ile yaptığı görüşmeler sürdürülmeli ve iki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler derhal normalleştirilmelidir."

"PKK'YI BİTİRME STRATEJİSİNE GİDİLMELİ"

"Suriye'de terör örgütlerinin temizlenmesi ve komşumuzun toprak bütünlüğünün sağlanması için devletlerimiz arasında her alanda işbirliğine gidilmelidir. Ortak Komuta Merkezi'nin kurulması bu işbirliğinin en esaslı adımı olacaktır. Hükümetimiz, PKK'yı süpürme stratejisi yerine PKK'yı bitirme stratejisine geçmelidir."

"PKK KONUSUNDA ESED REJİMİYLE ORTAKLIK YAPILMALI"

"Bölücü terör örgütü, öncelikle Suriye Hükümeti ve Ordusu ile ortak çalışmayla bitirilir ve bitirilecektir."

"SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ SAĞLAYACAK GÜÇ SURİYE ORDUSUDUR"

"Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlayacak güç, öncelikle Suriye Devleti ve Ordusu'dur. Başka bir seçenek bulunmuyor. Bu nedenle Türkiye olarak, Rusya ve İran ile birlikte Suriye Ordusu'nun kendi ülkesinin bütünlüğünü sağlamasına yardımcı olmalıyız."

"TÜRKİYE'YLE ÇALIŞAN SURİYE'YE KAZANDIRMALIYIZ"

"Türkiye ile işbirliği yapmış olan Suriyeli örgüt mensuplarının af yoluyla Suriye'nin bütünlüğüne kazanılması güvence altına alınmalıdır."

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1335845_2

Haber Ara