Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

8 darbecinin Yunanistan'daki mahkemesi başladı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan 8 askerin davası Dedeağaç mahkemesinde başladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-18 12:53:05

8 darbecinin Yunanistan'daki mahkemesi başladı

TİMETURK I HABER MERKEZİ

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan 8 askerin davası Dedeağaç Suçüstü Mahkemesi'nde yargılanmaları başladı.

İLK DURUŞMA BİR KAÇ DAKİKA SÜRDÜ

Bugün başlayan Mahkeme, yalnızca bir kaç dakika sürdü. 8 darbeci askerin isimleri okundu. Avukatları da mahkemeden süre istedi.

İKİNCİ DURUŞMA PERŞEMBE GÜNÜ

Mahkeme bu talebi kabul etti ve ikinci duruşmanın Perşembe günü yapılmasına karar verdi.

NEDEN DİREKT İADE EDİLMEDİLER?

Yunanistan da bir çok ülke gibi uluslararası anlaşmalar gereğinde topraklarına inmiş ve siyasi sığınma talep etmiş insanların bu isteklerini işleme koymak zorunda.

İADE EDİLECEKLERİ KESİN

İşlemlerin başlatılmasına rağmen Türkiye'ye iade edilecekleri ise kesin. İlk etapta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aradığı Çipras, "8 kişinin iadesi için gereken yapılacak" dedi. Ardından dün Başbakan Binali Yıldırım'ı arayan Çipras, seçilmiş meşru hükümete desteğini belirtti. Konu ile ilgili Başbakanlık'tan yapılan açıklamada "Sayın Çipras bu şahısların iadesine ilişkin sürecin başlatıldığını ifade etti" denildi.

GÜNEY AMERİKA'YA GİTMEK İSTİYORLAR

Öte yandan 8 darbeci, Güney Amerika'ya gitmek istiyor. Hürriyet Atina Temsilcisi Yorgo Kırbaki'ye konuşan avukatları Vasiliki Marinaki, müvekillerinin kendisine “Yunan makamlarına Güney Amerika'ya gönderilebilmemiz için nasıl talepte bulunabiliriz?” dediklerini açıklamış, Marinaki “Ben de kendilerine bunun mümkün olmadığını anlattım” demişti.

Haber Ara