Dolar

32,1652

Euro

35,0824

Altın

2.463,94

Bist

10.319,96

300 Müslümanın katili ‘onu’ istedi

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Atatürk Havalimanına gelen ve idamla yargılanan İhvan mensubu Muhammed Abdulhafiz Hüseyin'in, Sisi rejimine iade edilmesi büyük bir infial oluşturdu. Muhammed Abdulhafiz Hüseyin’e ceza veren hâkimin sicili kabarık çıktı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-05 16:01:49

300 Müslümanın katili ‘onu’ istedi

Mısır'da idamla yargılanan İhvan mensubu Muhammed Abdulhafız Ahmed Hüseyin'in, İstanbul Atatürk Havalimanında gözaltına alındığı ve daha sonra Sisi yönetimindeki Mısır'a iade edildiği ortaya çıktı.

İhvan mensubu Hüseyin'den haber alınamadığı ve hayatından endişe edildiği duyurulurken, Muhammed Abdulhafız Ahmed Hüseyin'e ‘'idam'' cezası veren Başsavcının Hişam Bereket olduğu ortaya çıktı.

DARBE BAŞSAVCISI CEZA VERMİŞ

Mısır Başsavcısı Hişam Bereket, Muhammed Mursi'nin devrilmesi için yargı bürokrasisini harekete geçirip Adli Mansur ile birlikte Sisi diktatörlük rejimin yargı alt yapısını kuran Başsavcı olarak biliniyor.

Hişam Bereket, Rabia Meydanı'ndan bir kez geçene bile idam isteyen bir cunta savcısı olarak biliniyor. Mısır'da Hişam Bereket'in idam istediği kişi sayısı 300'ü geçmiş durumda.

SALDIRIYI IŞID ÜSTLENMİŞTİ…

Bereket'e suikastın yapıldığı 29 Haziran 2015'in 1 gün öncesi ve 2 sonrasındaki blok saldırıların tamamı IŞİD'ın Sina kolu tarafından üstlenildiği halde savcı suikastı diğer saldırılardan ayrı tutularak İhvan-ı Müslimin'e yüklemişti. Suikastın baş sorumlusu ise Türkiye'den iade edilen Muhammed Abdulhafiz Hüseyin'e yüklendi.

MISIR'DA CADI AVI YAŞANIYOR

Mısır'da gösterileri takip eden gazeteciler bile Müslüman Kardeşler'den ömür boyu hapis istemiyle yargılandı. Sisi'nin zindana attığı açlık grevi yapan ABD vatandaşı aktivist Muhammet Sultan'da sebepsiz yere terörizmle ve ömür boyu hapisle suçlanmış ardından serbest bırakılmıştı.

Haber Ara