Dolar

32,4478

Euro

34,7388

Altın

2.438,75

Bist

9.915,62

30.Bölük o örgütle savaşmak istemiyor

İngiliz Telegraph gazetesinde yer alan habere göre, ABD'nin eğitip donattığı 30.Bölük, Nusra Cephesi'ne karşı savaşmak istemiyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-06 12:30:38

30.Bölük o örgütle savaşmak istemiyor

 İngiliz Daily Telegraph gazetesi, ABD'nin Suriye'de savaşmak için eğittiği birliklerin  Nusra Cephesi'ne karşı savaşmayacaklarını açıkladığını iddia etti. Habere göre '30. Bölük' adlı grup Salı günü yaptığı açıklamada ABD'nin engelleme çalışmalarına rağmen 'Beşşar Esed'a karşı da savaşacağını' belirtti.

"Bölük Suriye'nin onurlu evlatları tarafından ülkeyi Esad'ın çeteleri ve IŞİD'den temizlemek adına kurulmuştur" açıklamasını yapan 30. Bölük ayrıca 'başka gruplarla savaşın içine çekilmeyeceğini ve Nusra Cephesi'yle savaşmayacağını' vurguladı.

'ABD BİZİ KORUYAMADI'

Bu arada 30.Bölük'ün komutanlarından Yüzbaşı Ammar El Wawi de Washington'ı eleştirdi ve ABD öncülüğündeki koalisyonun geçen hafta uğradıkları saldırıda kendilerini koruyamadığını belirtti.

El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi'yle girişilen çatışmada en az beş 30.Bölük militanı öldürülmüş, 10 MİLİTAN da kaçırılmıştı.

ABD Başkanı Barack Obama geçen yaz program kapsamında 5 bin militanın eğitileceğini açıklamıştı. Ancak şu ana dek sadece 54 kişi eğitilebildi. Ancak ABD Savunma Bakanlığı kriterlerine uyan militan bulmakta zorlandıklarını söylüyor.

'ÇOK YAVAŞ İLERLİYOR'

Yüzbaşı El Wawi BBC'ye yaptığı açıklamada "Proje çok yavaş ilerliyor. 15 bin savaşçıdan oluşan bir ulusal ordu kurmaya hazırlar ve projeyi para, silah ve havadan korumayla destekleyeceklerini duyuyoruz. Ama gerçekte altı ayda sadece 60 savaşçı eğitildi. Herkesi hazır etmek onyıllar sürecek" dedi.

ABD geçen Cuma günkü Nusra saldırısında havadan "savunma desteği ateşi açıldığını" söylemişti. Ancak Yüzbaşı Wawi ateş desteğinin çatışmanın bitmesinden sonra geldiğini söyledi.

Haber Ara