Dolar

32,4661

Euro

34,7809

Altın

2.440,05

Bist

9.915,62

28 Şubat soruşturması Aydın Doğan'a kadar uzandı

POAŞ ihalesi ve Dışbank'ın satış sürecini mercek altına alan savcılık, Aydın Doğan'ın 'Refahyol'u ben yıktım' dediği iddiasını da tanıklara soracak.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-09 04:30:11

28 Şubat soruşturması Aydın Doğan'a kadar uzandı

Ajansların haberine göre; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 Şubat'ın sivil ayağına ilişkin soruşturma kapsamında çeşitli kurum ve kuruluşlardan POAŞ'ın özelleştirilme sürecine ilişkin bilgi ve belge istedi. Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gönderilen yazıda "POAŞ'ın özelleştirme ihalesinde Doğan Holding ve İş Bankası konsorsiyumuna ihale edildiği tarih ile bu tarihlerden sonraki zamanlarda Doğan Medya Grubu'na ait gazete ve televizyonlarda İş Bankası yöneticileri aleyhine yayın yapılıp yapılmadığının belirlenmesi" talep edildi.

TOBB'a gönderilen yazıda, Aydın Doğan ile bir dönem aynı holdingde yöneticilik yapan Mehmet Ali Yalçındağ, işadamları Erol Aksoy ve Dinç Bilgin, eski Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral, eski DİSK Genel Başkanı Rıdvan Budak, eski TİSK Başkanı Refik Baydur, eski TOBB Başkanı Fuat Miras ile eski TESK Başkanı Derviş Günday'ın "1996-1999 arasında sahibi olduğu veya üyesi bulunduğu" şirketler soruldu. Başsavcılığın tanık olarak dinlediği işadamı Hayyam Garipoğlu da POAŞ'ın satışı ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

Garipoğlu, 1998'de girdiği POAŞ ihalesini 1 milyar 160 milyon dolar teklif vererek kazanmasına rağmen, ihalenin kendisine verilmediğini iddia etti. Bunun üzerine İş Bankası'na gönderilen yazıda da "Doğan Holding ile ortak girilen POAŞ ihalesinde Doğan Holding'e döviz veya TL cinsinden kredi kullandırılıp kullandırılmadığı, kullandırılmışsa faiz oranının bildirilmesi" istendi. Ayrıca, İş Bankası'nın iştiraki Dışbank'ın, Doğan Holding'e satış sürecinin detaylarına dair bilgi talep edildi. Başsavcılık, Yeni Şafak gazetesi sahibi Ahmet Albayrak ile Nuri Albayrak'ın da Aydın Doğan'ın kendilerine "Refahyol Hükümeti'ni ben yıktım" diye beyanda bulunup bulunmadığı konusunda tanık olarak dinlenmelerini istedi.

Haber Ara