Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

2017 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

2017 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-10 01:31:47

2017 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 2017 yılı bütçeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Bakanlık bütçesi üzerine söz alan MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, demiryollarıyla ilgili projelerin bir an önce tamamlanması gerektiğini, MHP olarak entegre bir ulaşım sistemini her zaman önemsediklerini bildirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın sunumundan etkilendiğini belirterek, onun göstermek istediği her şeyi gösterdiğini, saklamak istediği her şeyi ise sakladığını söyledi. Hükümetin tercihinin karayolu sektörü olduğunu savunan Bekaroğlu, trafik kazalarında yaşanan artışa dikkati çekti. Bekaroğlu, "En küçük bir olay olunca hemen sosyal medyada kısıtlamalar yapılıyor. Bunlar bize yakışıyor mu? Bu konulara dikkat etmemiz gerekiyor." dedi.

AK Parti Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey ise karayollarında çok ciddi mesafeler alındığına dikkati çekerek, en küçük yollarda bile ışıklandırma ve yol çizgilerinin bulunduğunu anlattı. Bunun kazalarda ciddi derecede azalmaya neden olduğunu dile getiren Beyribey, bu uygulamanın devam ederek artırılması gerektiğini kaydetti.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, HDP milletvekillerinin tutuklanmasının ardından Türkiye genelinde sosyal medyanın ve internetin önce yavaşlatıldığını sonra da engellendiğini hatırlatarak, bunun ekonomi üzerinde de ciddi kayıplar meydana getirdiğini öne sürdü. Çakırözer, demokrasiyle bağdaşmayan bir tutum olduğunu savunduğu uygulamadan vazgeçilmesini isteyerek, engellemenin dünyada algısının doğru bir algı olmadığını ifade etti.

Bakan Arslan'ın milletvekillerinin soru ve eleştirilerine verdiği yanıtların ardından Bakanlık ve bağlı kuruluşlarının 2017 yılı bütçeleri kabul edildi.

Haber Ara