Dolar

32,2141

Euro

34,7252

Altın

2.452,26

Bist

10.312,17

'16 Nisan, 15 Temmuz parantezinin kapatılması olacak'

Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında '16 Nisan, 15 Temmuz parantezinin kapatılması olacak' diye yazdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-15 10:23:02

'16 Nisan, 15 Temmuz parantezinin kapatılması olacak'

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Referandum süreci kadar Hollanda'daki seçimleri de takip ettiklerini yazan Selvi, "Seçimlerden Wilders güçlenerek çıkarsa, diğer ırkçı liderler kutlama için sıraya girecekler" dedi.

Selvi şöyel devam etti:

Almanya'da "Almanya için Alternatif Partisi" seçimleri kazanınca ilk kutlayan Marie Le Pen olmuştu. “Dünün imkânsızı bugün gerçek oldu” diye tweet atan Le Pen'i, Avusturya'nın ırkçı lideri Heinz Christan Strache takip etti, “Doğru Yol” mesajıyla. Çünkü Avrupa'da ırkçı partilerin bir ülkede seçim kazanması, diğerleri için de motivasyon kaynağı oluyor. Maalesef ki Avrupa'da bu yıl 6 seçim var ve ırkçı partilerin hepsi de favori.

Ankara, Avrupa ile yaşanan son krizde bir 15 Temmuz etkisi görüyor. Hollanda özelinde buna Wilders etkisi diyebiliriz.

WİLDERS 15 TEMMUZ İÇİN ÜZÜLMÜŞTÜ

15 Temmuz'dan sonra Hollanda Parlamentosu'ndaki oturumda Wilders, “Ne yazık ki, 15 Temmuz'daki darbe girişimi başarılı olamadı” demişti. Sadece bunu söylememişti elbette ki, “Askeri rejim her halükârda Erdoğan rejiminden daha iyi” demişti.

Wilders'in, “Türkiye'de asıl darbe Erdoğan tarafından yapıldı ve hâlâ devam ediyor” sözleri size bir yerlerden tanıdık gelmiyor mu? İçimizdeki Hollandalılar da aynı şeyi söylemiyor mu?

Demek ki 15 Temmuz'da Wilders'in hevesi kursağında kalmış. O nedenle 16 Nisan, 15 Temmuz parantezinin kapatılması olacak.

Haber Ara