Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

11 ilde eğitime kar engeli

Tunceli, Sakarya, Kars, Tokat, Karabük, Bayburt, Kastamonu, Bolu, Bitlis, Giresun, Ordu'daki okullarda kar yağışı nedeniyle 14 Aralık Çarşamba günü eğitime ara verildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-13 23:06:28

11 ilde eğitime kar engeli

Tunceli'deki kar yağışı sebebiyle kentin Pülümür, Hozat, Mazgirt, Ovacık ve Nazımiye ilçelerinde 14 Aralık Çarşamba günü eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kent genelinde dün gece başlayıp halen etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle öğrencilerin mağdur olmaması amacıyla Pülümür, Hozat, Mazgirt, Ovacık ve Nazımiye ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Kent merkezinin yanı sıra Pertek ve Çemişgezek ilçelerinde ise eğitimin devam edeceği belirtildi.

Sakarya

Sakarya'da kar yağışı nedeniyle kent genelinde taşımalı sistemle eğitim veren okullarda 14 Aralık Çarşamba günü eğitime ara verilecek.

Valilikten edinilen bilgiye göre, kentte akşam saatlerinde kentte etkili olan kar yağışından dolayı herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için Adapazarı, Serdivan, Karasu, Ferizli, Söğütlü, Hendek, Akyazı, Karapürçek, Sapanca, Arifiye, Pamukova, Geyve, Erenler, Kocaali, Kaynarca ve Taraklı olmak üzere tüm ilçelerde, taşımalı sistem kapsamındaki öğrenciler için eğitime bir gün ara verildi.

Kars

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda 14 Aralık Çarşama günü eğitim-öğretime ara verildi.

Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede bugün etkili olan kar yağışının akşam saatlerinden itibaren etkisini artırdığını söyledi.

Karaman, "Kar yağışı sebebiyle 14 Aralık Çarşamba günü, ilçe merkezi ve köylerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verildi." dedi.

Tokat

Tokat'ın Başçiftlik ilçesinde okullar kar yağışı nedeniyle 14 Aralık Çarşamba günü tatil edildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tokat'ın belli yerlerinde kar yağışının devam ettiğini söyledi.

Başçiftlik ilçesinde kar yağışının etkili olduğunu dile getiren Yazıcı, Başçiftlik Milli Eğitim Müdürlüğünce alınan kararla okul öncesi, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 14 Aralık Çarşamba ara verildiğini belirtti. 

Karabük

Karabük'ün Ovacık ve Eflani ilçelerinde kar yağışı nedeniyle, taşımalı ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Karabük Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Ovacık ve Eflani'de akşam saatlerinde başlayan kar yağışının etkisini artırdığı belirtildi.

Söz konusu iki ilçede taşımalı eğitim veren ilk ve orta dereceli okullarda 14 Aralık Çarşamba günü eğitime ara verildiği kaydedildi.

Bayburt

Bayburt'ta kar yağışı dolayısıyla eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde tüm okullarda 14 Aralık Çarşamba eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, kamu kurumlarında görev yapan engelli personelin aynı gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Kastamonu

İnebolu ve Azdavay'da kar yağışı nedeniyle, taşımalı eğitim verilen okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

İnebolu ve Azdavay Milli Eğitim Müdürlüklerinden yapılan açıklamada, mahalle ve köylerden ilçe merkezine taşımayla gelen öğrencilerle sınırlı kalmak kaydıyla eğitime 14 Aralık Çarşamba günü ara verilmesi kararı alındığı belirtildi.

Öte yandan, Şenpazar ilçesinde de kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar yağışının etkisini sürdürdüğü Şenpazar'nda, öğrencilerin mağdur olmaması için okullar 14 Aralık Çarşamba tatil edildi.

Bolu

Bolu'nun Gerede ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Bolu Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, ilçede sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle 14 Aralık Çarşamba günü eğitime ara verildi.

İlçede görev yapan engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacak.

Bitlis

Bitlis merkez ve bağlı köylerinde okullar, yoğun kar yağışı nedeniyle 14 Aralık Çarşamba günü tatil edildi.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, Bitlis merkez ve bağlı köylerinde eğitime bir gün süreyle ara verildiği belirtildi.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamilelerin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Giresun

Kar yağışı nedeniyle Alucra ve Şebinkarahisar ilçelerindeki okullarda eğitime 14 Aralık Çarşamba günü ara verildi. 

Alucra Kaymakamı ve Şebinkarahisar Kaymakam Vekili Ferhat Vardar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde başlayan kar yağışının devam ettiğini söyledi.

Kar yağışının her iki ilçede de etkili olduğunu dile getiren Vardar, Şebinkarahisar ve Alucra ilçelerindeki okullarda eğitime ara verildiğini belirtti.

Ordu

Ordu'nun bazı ilçelerinde kar yağışı dolayısıyla eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kentte gün içerisinde etkisini gösteren kar nedeniyle Aybastı, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, Kabataş, Korgan, Mesudiye ve Ulubey ilçelerinin tamamında eğitime bir gün ara verildiği belirtildi. 

Açıklamada, Akkuş ilçesinde ise taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime bir gün ara verildiği kaydedildi. 

Haber Ara