Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Yunanistan'da referanduma doğru

Yunanistan'da referanduma doğru

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-04 19:11:53

Yunanistan'da referanduma doğru
İtalya Başbakanı Matteo Renzi, vatandaşlarının Yunanistan'daki mali krizden dolayı herhangi bir korkusu olmaması gerektiğini belirtti.

Bir televizyon kanalına konuşan Başbakan Renzi, Avrupa'daki mali borç krizinin ilk hissedilmeye başlandığı yıllarda, İtalya'nın Yunanistan ile sorunun başını çektiğini bu nedenle halen Yunanistan'daki krizden bahsedilirken, "Yunanistan-İtalya ya da İtalya-Yunanistan" şeklinde ülkesinin anıldığını ancak durumun artık böyle olmadığını kaydetti.

Yunanistan'daki referandumun, İtalya'ya yönelik bir sonucu olmayacağını vurgulayan Renzi, "3-4 yıl önce biz beraber problemdik. Şimdi reformlar ve ekonominin yeniden hareketlenmesiyle bu artık böyle değil. Biz sorun değil, sorunu çözmeyi arayan taraftayız. Borç olarak hesaplanacak şekilde biz de Yunanistan için para koyduk. İtalyanların, Yunanistan'daki krizden ötürü korkusu olmamalı" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, İtalya'daki üç farklı işçi sendikasından yapılan açıklamada, "Yunanistan'ın AB içinde kalıcılığını güçlendirmek, esnek ve sürdürülebilir zaman dilimlerine yayılan borç yapılandırmasını sağlamak için gerekli tüm çabaları yapmak lazım" şeklinde çağrıda bulunuldu.

Bu arada, İtalya'nın başkenti Roma'da dün de "Roma, Atina ile birlikte" adı altında Yunanistan'a destek mitingi düzenlenmişti.

Haber Ara