Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Yorukler Fethiye'de bulustu

Yorukler Fethiye'de bulustu

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-13 19:01:33

Yorukler Fethiye'de bulustu
Türkiye'deki Yörük derneklerinin temsilcileri, Fethiye'de düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Derneği işbirliğinde düzenlenen "Yörük Yareni" etkinliği, Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilen el sanatları sergisi açılışıyla başladı. Programa, Muğla, İzmir, Isparta, Denizli, Bilecik, Afyonkarahisar, Balıkesir, Manisa ve Eskişehir'den katılan derneklerin temsilcileri, yöresel el sanatları ve kıyafetlerini sergiledi.

Serginin açılışında konuşan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Yörüklerin Asya'dan, Avrupa ve Afrika'ya varıncaya kadar üç kıtaya yayılmış, değişik boylarda kendini hissettirmiş, dünyaya yön veren bir topluluk olduğunu söyledi.

Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan bir dönemde olduklarına dikkati çeken Çalık, şöyle konuştu:

"Farklı güçler yeni bir denge oluşturmak peşinde. Balkanlar'da, Kafkaslar'da ve Ortadoğu'da yaşananların Türk milletine karşı cephe oluşturmak olduğunu görmemiz lazım. Buna karşı yapılacak tek şey, birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirerek Türk milletini bir araya getirip, bu birlikten doğacak güçle dünyaya tekrar yön verecek güce getirmeliyiz."

Oğuz Boyları Konfederasyonu Başkanı Niyazi Çapa ise 52 ilde teşkilatını kuran Yörük Türkmen Birliği'nin çeşitli etkinliklerle Yörükleri bir araya getirdiğini ifade etti. Fethiye'de düzenlenen etkinliği de bu anlamda çok faydalı gördüğüne işaret eden Çapa, etkinlikte ülkedeki Yörük ve Türkmenlerin fikir-kültür alışverişinde bulunduklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından Yörükler, davul zurna eşliğinde yöresel oyunlarını oynadı. Bölgede tatil yapan yabancı turistler de etkinliği ilgiyle izledi.

Haber Ara