Dolar

32,5264

Euro

34,7444

Altın

2.488,88

Bist

9.524,59

Yıldırım'dan Clinton'a sert tepki!

Başbakan Binali Yıldırım, ABD'nin demokrat başkan adayı Hillary Clinton'a tepki gösterdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-11 12:53:29

Yıldırım'dan Clinton'a sert tepki!

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Grubunda konuşan Başbakan Yıldırım, Clinton'ın "Seçilirsem Kürtleri silahlandırmayı düşünüyorum" sözlerine tepki gösterdi. Bunun ahlaki ve etik olmadığını belirten Yıldırım şunları söyledi:

Malesef ABB'de seçim kampanyası var. Az kaldı ama sayın Clinton TV'de çıktı açıkça "Seçilirse bölgedek Kürtlere, terör örgütlerine silah dağıtarak destekleyeceğini" söyledi. Bu ne anlama geliyor? ABD bizim müttfikimiz değil mi, NATO'da, bölgede? Silahla desteklemek ne demek oluyor? Bu şu anlama geliyor: Zaten uzun süreden beri PKK'nın uzantısı PYD ve YPG'ye silah vererek sözde DEAŞ ile mücadele ediliyor. Dünyanın neresinde görülmüş bir terör ögütü ile başka bir teör örgütünü yenmek? Ne kadar ahlaki, ne kadar etiktir, doğrudur? Bu açıklamasıyla bizim bu konudaki endişelerimizin ne kadar haklı olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Herkes emin olsun ki ülkemizin birlik ve beraberliğini, toprak bütünlüğünü, vatandaşlaırmızın can ve mal güvenliğini savunmak için kimsenin icazetine ihticacımız yoktur.

NE OLMUŞTU?

ABD'nin iki başkan adayı Donald Trump ve Hillary Clinton, canlı yayındaki ikinci düellosunda Suriye'ye dair açıklamalarda bulunmuştu. Clinton, ABD'nin Suriye ve Irak'ta IŞİD'e karşı savaşan Arapları ve (PYD-YPG'yi işaret ederek) Kürt'leri daha fazla silahlandırması gerektiğini söylemişti.

Haber Ara