Dolar

32,4633

Euro

34,7993

Altın

2.439,73

Bist

9.915,62

Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-13 19:25:46

Yemen'deki olaylar
Yemen'de Gazeteciler Sendikası, Hadramevt vilayetindeki Ensaru'ş Şeria örgütüne, kaçırdığı 2 gazeteci ile 1 aktivistin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Gazeteciler Sendikası'ndan yapılan yazılı açıklamada, sivil toplum kuruluşlarının çağrısı üzerine dün Hadramevt kentinin merkezi Mukalla'da toplanan binlerce vatandaşın katıldığı El-Kaide'nin Yemen kolu olarak bilinen Ensaru'ş Şeria örgütünün kenti terk etmesi amacıyla düzenlenen gösteride 2 gazeteci ile 1 aktivistin kaçırıldığı bilgisine ulaşıldığı belirtildi.

Bölgedeki basın mensupları ile hukukçuların Mukalla kentini ele geçiren Ensaru'ş Şeria örgütüne karşı mücadele vermediği belirtilen ve söz konusu gazeteciler ile aktivistin serbest bırakılması için örgüte çağrı yapılan açıklamada, "Gazeteciler ile hukukçular, Mukalla'daki yakınlarının yaşadığı sıkıntıları dile getirmek amacıyla bölge halkının arasında gösterilere katıldılar" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, tüm basın ve insan hakları kuruluşlarına, kaçırılan gazeteciler ile aktiviste destek vermeleri talebinde bulunuldu.

El-Kaide'nin Yemen kolu olarak bilinen Ensaru'ş Şeria örgütü, geçen nisan ayının başında Mukalla ve çevresindeki semtlerde kontrolü ele geçirmişti.

Haber Ara