Dolar

32,4453

Euro

34,7215

Altın

2.439,12

Bist

9.915,62

Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-04 15:15:59

Yemen'deki olaylar
Birleşik Arap Emirliği (BAE), Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri içinde yer alan 22 askerinin öldüğünü açıkladı.

BAE Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon tarafından gerçekleştirilen 'Umuda Dönüş' operasyonuna katılan 22 askerinin öldüğü" belirtildi.

Görgü tanıkları ise Yemen'in doğusundaki Ma'rib vilayetinde bulunan Safir bölgesinde koalisyon güçlerine ait bir silah deposunda meydana gelen şiddetli patlamada onlarca ölü ve yaralı olduğunu anlattı.

Husilerin kontrolündeki Yemen resmi ajansı SABA da daha önce yayınlanan haberinde, Husilerin Ma'rib'in Safir beldesinde bulunan bir askeri kampa roketlerle gerçekleştirdiği saldırıda, koalisyon güçlerine bağlı onlarca askerin öldüğü belirtilmişti.

Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak amacıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış, ardından Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı duyurulmuştu.

Haber Ara