Dolar

32,2474

Euro

34,6818

Altın

2.402,02

Bist

10.243,41

Türkiye'yi eleştiren Avrupa'nın OHAL uygulaması nasıl?

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından terörle mücadele amacıyla ilan edilen OHAL uygulaması Avrupa tarafından sıkça eleştiriliyor. Ancak sözde terörle mücadele amacıyla Fransa'da yürürlükte olan OHAL uygulaması ise Avrupa'nın her zamanki yüzünü ortaya çıkarıyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-27 12:46:48

Türkiye'yi eleştiren Avrupa'nın OHAL uygulaması nasıl?

Yeni Şafak'ın haberine göre; Fransa'da art arda meydana gelen saldırıların ardından Kasım 2015'de ilan edilen OHAL Temmuz 2016'da 6 ay daha uzatılmasına karar verildi. Türkiye'de FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası uygulamaya konulan OHAL'i eleştirenlerin Avrupa'nın merkezi Fransa'daki kendi uygulamaları ise dikkat çekici boyutta.

EV HAPSİ UYGULAMALARI

Fransız hükumetinin uygulamaya koyduğu OHAL kapsamında, Fransız vatandaşları, çanta aramaları, sık sık kimlik sorgulanması ve ev hapsi gibi uygulamalara muhatap oluyor. OHAL kapsamında 77 kişi ev hapsine alındı, 3 bin 509 ev ve iş yeri güvenlik güçlerince arandı. Üstelik arama yapılan bir çok eve giren Fransız polisinin arama izni bulunmuyor. Arama yapılan evlerden birçoğu ise gazetecilere ait.

OKULLARDA ETKİLİ OLDU

OHAL, okullarda etkili oldu ve güvenlik önlemleri yükseltildi.

200'den fazla Yahudi kökenli vatandaş, OHAL kapsamındaki uygulamalar sebebiyle Fransa'dan İsrail'e göç etti.

Terörle mücadele kapsamında açılan 600 davanın yanı sıra 75'i ağır olmak üzere 756 silah ele geçirildi.

BAŞÖRTÜLÜ KADINLAR HEDEF ALINDI

OHAL'in asıl amacının terörle mücadele olmadığını söyleyen Fransa İslamafobi ile Mücadele Derneği Sözcüsü Yasser Louati, Camiler, helal restoranlar, başörtülü kadınlar hedef alınıyor. Kapılar kırılıyor, evler yerle bir ediliyor" ifadelerini kullandı.

Haber Ara