Dolar

32,5960

Euro

34,7835

Altın

2.496,23

Bist

9.449,99

Türkiye'den Almanya'ya sert tepki

Almanya'dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretiyle ilgili yapılan açıklamalara Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın sert tepki gösterdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-29 18:24:17

Türkiye'den Almanya'ya sert tepki

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Almanya açıklamasında "Provokatif ve art niyetli açıklamalar kabul edilemez. Dostluk ve müttefiklik ilişkileriyle bağdaşmaz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İ Kalın, G-20 liderler zirvesi öncesi bazı Alman siyasetçilerin yaptıkları açıklamalara tepki gösterdi. Kalın yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

Cumhurbaşkanımızın G-20 liderler zirvesine katılmak üzere Almanya'nın Hamburg şehrine gerçekleştirecekleri ziyaret öncesinde bazı Alman siyasetçiler tarafından yapılan provokatif ve art niyetli açıklamalar kabul edilemez.

Her fırsatta demokrasi, insan hakları ve özgürlükler konusunda Türkiye'ye ders vermeye kalkanların, terör örgütlerine, darbecilere ve kanun kaçaklarına kol kanat gererken, Sayın Cumhurbaşkanımızın vatandaşlarımızla buluşmalarına engel olmaya çalışmaları Avrupa'da hüküm süren çifte standartların en somut göstergesidir.

Demokrasiye inandıklarını iddia eden bu kişilerin Türk demokrasisini ortadan kaldırmak isteyenleri desteklemek yerine devletimizin ve milletimizin yanında olması beklenir.

Avrupa ile ilişkilerimizde tüm olumsuzluklara rağmen yapıcı bir tavır izleyen Sayın Cumhurbaşkanımızın yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızla buluşmasının sudan sebeplerle engellemeye çalışılması, dostluk ve müttefiklik ilişkileriyle de bağdaşmaz.

Alman makamlarının referandum sürecinde yapılan vahim hataları tekrarlamayacağını umuyor, yüzyıllara dayanan Türk-Alman ilişkilerini kısa vadeli seçim hesaplarına kurban edilmemesi gereğini bu vesileyle tekrar hatırlatıyoruz.

Macaristan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) III. Toplantısı 29-30 Haziran 2017 tarihinde Ankara'da düzenlenecektir.

Başbakan Binali Yıldırım Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile birlikte başkanlık edecekleri görüşmelerde, stratejik ortağımız Macaristan'la ikili ilişkilerimiz tüm veçheleriyle ela alınacak, çok yönlü işbirliğimizin geliştirilmesi olanakları üzerinde durulacak, ayrıca iki ülkenin gündeminde yer alan bölgesel ve uluslararası gelişmeler üzerinde görüş alışverişinde bulunulacak ve işbirliğimizin ahdi zeminini daha da kuvvetlendirecek çeşitli anlaşmalara imza atılacaktır.

Başbakan Yıldırım ve Başbakan Orban, konuk Başbakana ülkemizi ziyaretinde refakat edecek Macar iş çevrelerinin de katılımıyla 30 Haziran 2017 tarihinde düzenlenecek Türk-Macar İş Forumu etkinliğine de hitap edeceklerdir.

Haber Ara